...
Kantoorruimte Amsterdam

The Edge Olympic – Een technologische vastgoedontwikkeling

Technologische ontwikkelingen zijn vandaag de dag nauwelijks bij te houden. Zelfrijdende auto’s, artificial intelligence, het klinkt allemaal steeds normaler. Google weet precies wanneer we ergens zijn en het mobiel netwerk 5G maakt in de nabije toekomst zijn intrede, waarmee je in 3,6 seconden een gehele film kan downloaden. Overal ter wereld schieten de technologische ontwikkelingen als paddenstoelen uit de grond. In alle sectoren wordt constant gezocht naar verbetering in techniek. Zo ook in de vastgoedbranche.

Kantoorruimte amsterdam

Tech in het vastgoed

Een mooi voorbeeld van technologie in de vastgoedwereld is kantoorgebouw The Edge Olympic in Amsterdam. Het gebouw is één van de duurzaamste van Nederland. Dat niet alleen, het kantoor is ook voorzien van een groot aantal vernuftige technologische snufjes. Om te beginnen fungeert je smartphone als een soort persoonlijke afstandsbediening van het gebouw. Hiermee kan je bijvoorbeeld snel een ruimte voor een meeting boeken, toegang krijgen tot de parkeergarage of zien waar een collega zich bevindt. Het gaat echter verder dan dat.

Met je smartphone kan je het ‘klimaat’ regelen van jouw werkplek om zo de productiviteit tot een optimale staat te brengen. Naast de verlichting en temperatuur kan je zelfs de luchtvochtigheid en Co2-niveau aanpassen op jouw wensen. Het gebouw is echt ontworpen om de gebruiker en diens comfort te optimaliseren.

 

Kantoorruimte amsterdam

Duurzaamheid in the Olympic Edge

Naast alle technologische hoogstandjes is duurzaamheid een belangrijk begrip geweest bij de bouw van The Edge Olympic. Veel onderdelen van het oude gebouw zijn hergebruikt. Het idee van circulariteit stond hierbij hoog in het vaandel. Alles uit respect voor natuur en leefomgeving.

Kantoorruimte Amsterdam

Het kantoor kan beschreven worden als een groot open ecosysteem dat fungeert als ontmoetingsplek. Ondernemers en hun medewerkers ontmoeten elkaar in gezamenlijke ruimtes  waar zij elkaar via informele ontmoetingen inspireren. De bruisende omgeving zorgt voor een vruchtbaar ondernemingsklimaat waar huurders van profiteren. Het concept van een vernieuwde ontmoetingsplek en prettige werkomgeving, waarbij duurzaamheid en circulariteit is meegenomen, is een goed voorbeeld voor stoffige oude kantoren.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn