...
Tips voor succes op Instagram

Tips voor succes op Instagram

Tips voor succes op Instagram

Instagram is hot & happening! Ben jij een blogger of ondernemer? Dan kan je niet meer om Instagram heen. Instagram behoort tot de meest populaire social media platformen, zo populair dat ze sinds kort zelfs Twitter voorbij zijn gegaan. Maar als je er voor kiest om een Instagram account aan te maken, waar let je dan op? Hoe zorg je ervoor dat jou Instagram account een succesverhaal wordt? Wij hebben alle tips en tricks voor een succesvol Instagram account achter elkaar gezet! Check out onze tips voor succes op Instagram!

1. Zorg dat de basis in orde is

Wil jij meer volgers op Instagram? Maak dan als eerst je account openbaar. Ook de bio van je account is erg belangrijk. Mensen willen graag weten wat ze kunnen verwachten en daar draagt de bio van je account aan bij. Zorg ervoor dat deze ‘catchy’ is en vul hem nauwkeurig in. Wie ben je? Waar staat je account voor? Wat zijn je passies?

2. Consistency is the key

Hoewel deze tip heel cliché klinkt is het de basis voor alle volgende tips. Je zou namelijk nooit succesvol worden op Instagram als je maar 1 keer per maand een post dropt. Zorg er dus voor dat je regelmatig content plaatst, het liefst iedere dag. Op deze manier krijg je meer waarde voor Instagram en wordt jouw post dus ook vaker ‘geshowed’ aan jou volgers met het huidige algoritme van Instagram.

3. Interactie, interactie en nog is interactie

Als je op zoek bent naar meer volgers en meer likes op je Instagram account dan kan het woord interactie niet vaak genoeg genoemd worden. Reageer op foto’s van anderen, like foto’s van anderen en ga vooral in interactie met je volgers. Als er wordt gereageerd op je post dan is het belangrijk dat je hier op reageert dit zorgt namelijk voor meer waarde op Instagram. Daarnaast helpt het ook om foto’s van anderen te ‘reposten’ en mensen te vragen om jouw merk (of hashtag) te vermelden bij hun eigen foto’s.

4. Instagram is all about the visuals

Instagram is een social media platform die draait om de foto’s. Zorg er dus voor dat al jouw post ‘een lust voor het oog zijn’ en zich daarnaast ook onderscheiden. Het onderscheiden kan je doen op verschillende manieren, zo kan je dat doen door je alleen maar op een bepaald onderwerp te richten, je foto’s te bewerken op een speciale manier of door bijzondere quotes te posten.

5. Don’t cheat

Het is heel verleidelijk als je weinig volgers hebt; 1000 volgers voor 5 euro. Dit klinkt te mooi om waard te zijn en dat is het helaas ook. Hoewel je de 1000 volgers vrijwel direct krijgt en dit er natuurlijk (mega) mooi uitziet – ze zijn allemaal nep en je hebt er dus helemaal niks aan. Je pagina heeft nu wel veel volgers maar de verhouding van het aantal likes is niet meer ‘geloofwaardig’. Zorg er dus voor dat je je volgers natuurlijk krijgt, het duurt even maar het zijn dan wel waardevolle volgers!

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn