...

Identificeer het CMS met de broncode

Identificeer het CMS met de broncode

Joomla, Drupal, WordPress, Typo3, Magento of Dotnetnuke? Het online aanbod van CMS-systemen is de afgelopen Jaren enorm toegenomen. Hierdoor wordt een keuze maken steeds ingewikkelder.

Soms is het handig om erachter te komen van welk CMS systeem (Content Management Systeem) een website gebruikt maakt. Is het potentiële klant? Of juist een concurrent?
CMS is de afkorting voor het Engelse woord: Content Management Systeem. De afkorting CMS wordt ook wel naar het Nederlands vertaald als Content Beheer Systeem.
 

Dit is echt handig!

Wij hebben een aantal tips en tricks opgesteld om er snel achter te komen van welk CMS systeem er gebruik gemaakt wordt. Het is namelijk helemaal niet ingewikkeld om erachter te komen!
 

Bekijk de broncode van de website

Waarschijnlijk weet je al van het bestaan van deze truck. Ga naar de website waarvan je de bron wil bekijken en klik vervolgens op de rechtermuisknop. Vervolgens kies je voor ‘View page source’ of ‘Paginabron bekijken’.
 

Wat zie ik nu?

Een enorme lap aan code, ofwel de broncode van de website. Door met de zoekfunctie (CTRL+F) te zoeken kan je eenvoudig het CMS herkennen. Elk CMS is te herkennen aan een bepaalde code, die hieronder wordt weergegeven.
 
Dus hoe ga je dit zo effectief en snel mogelijk aanpakken?
Om de juiste tekst snel te vinden, klik te vervolgens tegelijk op Crtl en F en typ je de tekst in waar je naar op zoek bent.
 

WordPress

‘/wp-includes/’ 
<link href=”//s.w.org/wp-includes/css/dashicons.css?20141219″ rel=”stylesheet” type=”text/css” />
 

Magento

‘/skin/frontend/’
<link rel=”shortcut icon” href=”http://enterprise-demo.user.magentotrial.com/skin/frontend/base/default/favicon.ico” type=”image/x-icon” />
 

Joomla

‘/templates/’ 
<link rel=”stylesheet” href=”/templates/system/css/system.css” type=”text/css” />
 

Drupal

‘/sites/’ 
<img src=”sites/all/modules/drupalorg/drupalorg/images/d8.svg” alt=”Drupal 8″>
 

Typo3

‘/typo3conf/’ 
<img src=”/typo3conf/ext/t3org_template/i/typo3-logo.png” width=”118″ height=”34″ alt=”TYPO3″ title=”TYPO3″ />
 

Dotnetnuke

‘/Portals/’ 
<link href=”/Portals/_default/default.css?cdv=354″ media=”all” type=”text/css” rel=”stylesheet”/>
 
Ben je niet zo een code maniak? Werk je liever met een browser extensie? Gebruik dan: Wappalyzer. Wappalyzer is een cross-platform hulpprogramma dat de technologieën die op websites wordt gebruikt, onthult. Het detecteert content management systemen, e-commerce platforms, web kaders, server software, analytics tools en nog veel meer.
Schermafbeelding 2017-07-11 om 10.40.28

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn