...
WordPress website beveiligen - Techness

Een WordPress website beveiligen doe je zo!

Beveilig je website alsof het je thuis is

We installeren camera’s in ons huis, voorzien de deur met de beste sloten en anti-inbraak materialen, maar hoe zit het met de beveiliging op jouw WordPress website?
Dat kan vast beter niet? Even een website bouwen, het wordt steeds toegankelijker voor iedereen. Even WordPress installeren, een thema kopen en installeren, content toevoegen en je hebt anno 2017 een WordPress website gebouwd.
Het is iets minder simpel dan dat. Denk eens na over hoe een huis gebouwd wordt. Onderzoek eerst eens goed waar je je website wilt hosten, wat is het doel van de website? Dit kan je vergelijken met het uitkiezen van een kavel. Vervolgens worden de heipalen in de grond geslagen, deze zorgen voor een goede basis, een sterk fundament. Zorg ervoor dat de basis van jouw nieuwe website goed is. Zorg dus voor een goede hosting partij, zorg dat je eigenaar bent van jouw domein, je wilt tenslotte geen erfpacht taferelen. Vervolgens ga je een architectuur je huis laten ontwerpen. Jij kiest het type huis, de kleur stenen, de soort deuren en alles wat er komt kijken bij het bouwen van een huis. Dit is ook waar jij op zoek gaat wanneer je op zoek gaat naar een WordPress thema. Vraag jezelf daarom altijd goed af: ‘’Wat heeft een thema nodig?’’. Kijk daarnaast ook goed naar hoeveel mensen het thema gedownload hebben en of het thema regelmatig geüpdatet wordt. Wil je stap voor stap een professionele WordPress website maken? Deze WordPress Handleiding kan je helpen!

Wat je moet doen om spam te voorkomen

Vervolgens moet je in gedachte houden dat een WordPress website goed onderhouden moet worden. Waar je bij een huis moet schoonmaken, poetsen en onkruid wieden. Is het bij een WordPress website belangrijk dat je structureel updates doet, denk hierbij aan het thema en de plugins. Dit kost niet veel tijd, maar het is wel belangrijk dat het gebeurd! Je wilt namelijk niet dat je website gehacked wordt of dat er vanaf jouw website/email spam verstuurd wordt. Je kan maar beter snel starten met je website beveiligen tegen hackers!
Heb je hier zelf geen tijd voor, kan je dit ook uitbesteden. WordPress Website Update Abonnement. Maar een goede WordPress beveiliging vergt natuurlijk nog veel meer werk, check het WordPress Beveiliging pakket eens! Ideaal voor als je droomt van een spam vrije website, maar er zelf geen tijd voor hebt.
We zullen je nog wat meer informatie geven over spammers en hackers.

Spam, we worden er gek van

Jaarlijks worden er miljarden spamberichten verstuurd. Iedereen heeft last of heeft weleens last gehad van spam.

Website beveiligen tegen hackers: spammy mailtjes in je inbox wil je niet

Je website beveiligen tegen hackers mag je echt niet vergeten! Spammers en hackers versturen spamberichten naar duizenden mensen tegelijkertijd. Als hier slechts 1 procent op reageert is dat voor de spammer al een fantastisch resultaat. De personen die hebben gereageerd worden vervolgens in een database gezet die een hoge waarde vertegenwoordigt. Stel je voor dat je naar 100.000 personen een bericht stuurt met daarin een link om een product te kopen, 1% van de ontvangers klikt op de link en koopt het product. Je snapt dat dit al snel winstgevend is aangezien het versturen van mail weinig tijd kost en dit naar miljoenen tegelijk verstuurd kan worden.WordPress website beveiligen - Techness

Spam reacties in WordPress

Naast dat spammers emails versturen kan het ook voorkomen (vooral in WordPress) dat je spamreacties krijgt. Spammers proberen op deze manier links (en kliks) te verzamelen naar over het algemeen inferieure websites. Klik dus ook niet op dit soort links, voordat je het weet krijg je een virus op de koop toe. De spamreacties ontstaan doordat op veel WordPress sites te mogelijkheid tot het plaatsen van een reactie is ingeschakeld. Spammers misbruiken die functie op geautomatiseerde wijze Het handmatig verwijderen van al deze troep is eigenlijk meestal niet te doen. Daarom kijken we naar betere alternatieven.

Is WordPress een gevoelig CMS voor spam?

WordPress is al enige jaren het meest populaire CMS om een website mee te maken. De kracht ligt vooral in de eenvoud. Maar die populariteit heeft ook een keerzijde. Niet alleen moet je ervoor zorgen dat je je website goed beveiligt.
Wist je dat 75% van de WordPress onbeveiligd is?
Vanaf vandaag haal jij dat percentage omlaag door de onderstaande tips te implementeren op je WordPress website.

Implementaties tips tegen spam

Je website beveiligen tegen hackers en spam doe je zo!

Gebruik altijd een CAPTCHA

Wat is CAPTCHA ook al weer? Bij het invullen van bijvoorbeeld contactformulieren moet je vaak een woord of serie karakters overtypen. Dat is een CAPTCHA. Voeg deze toe aan je WordPress website om (geautomatiseerde) SPAM-reacties tegen te gaan.

WordPress website beveiligen - Techness

Zorg voor een goed wachtwoord

Een belangrijk aspect van beveiligde WordPress website is een sterk wachtwoord die voor hackers moeilijk te raden is. Ze proberen het wachtwoord van je WordPress website te raden met geautomatiseerde processen. Het standaard wachtwoord van je WordPress website is admin. Dat proberen hackers natuurlijk altijd eerst even uit, verander je standaardwachtwoord dus in ieder geval! Kies daarnaast voor een wachtwoord die niet voor de hand liggend is en wees niet voorspelbaar. Vervang letters door cijfers, draai het woord om, gebruik lange wachtwoorden en gebruik veel verschillende tekens.

Zorg dat je plugins update

Wanneer je een plugin update verbeter je vaak niet alleen de functionaliteit, maar ook de beveiliging!

Zorg dat je het thema regelmatig update

Net als bij plugins worden extra functionaliteiten en beveiligingsupdates regelmatig bijgewerkt.

wp-updates

Zorg ervoor dat je altijd de nieuwste WordPress versie hebt

Hackers vinden regelmatig kleine gaatjes in WordPress. Om dit voor te zijn maakt WordPress regelmatig nieuwe versies. Zorg dat je de nieuwste versie hebt!

Download plugins die spam tegengaan

Je WordPress website is hierdoor beter beschermd tegen spam reacties. Het zal niet alles tegenhouden, maar het grootste gedeelte van de spam reacties hou je hiermee tegen.

Schakel de reactiemogelijkheid uit zodra je bericht niet meer actueel is of schakel de reactiemogelijkheid permanent uit als deze geen nu heeft op je website

De simpelste manier om spam reacties tegen te gaan. Helaas niet voor iedereen weggelegd. Alleen eenvoudige bedrijfswebsites zullen misschien de optie hebben om het uit te schakelen, omdat het weinig benut wordt.

Website beveiligen met SSL

Je website beveiligen met SSL heeft niet alleen voordelen tegen spam, versleutelde websites krijgen voorrang in de organische zoekresultaten. Via een SSL-certificaat kunnen gegevens versleuteld verstuurd worden over het internet. Alleen de ontvanger kan de inhoud van de gegevens ontrafelen. Computers of andere mensen die dit proberen te onderscheppen kunnen de inhoud niet achterhalen. Vraag je websitebouwer om dit voor je te regelen mocht dit nog niet zo zijn. Oude http pagina’s zullen geredirect moeten worden naar https pagina’s.
Is jouw WordPress website gehackt of heb je andere problemen? Stuur ons dan even een mailtje of neem een kijkje tussen de diensten van WP handleiding, misschien kunnen wij helpen om je website weer snel de lucht in te krijgen.
ssl-beveiliging

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn