...
foto bewerken op iphone

Foto’s bewerken met je iPhone? Dit zijn dé beste apps!

Stel: je maakt veel foto’s met je iPhone, maar je bent niet altijd helemaal tevreden over het eindresultaat. De kwaliteit is goed, maar toch zou je soms even de foto’s nog iets willen bewerken. Even de helderheid aanpassen, of net iets meer kleurcontrast toevoegen. Nu kun je natuurlijk de foto’s bewerken op je PC of Mac, maar uiteindelijk blijkt het toch makkelijker te zijn om dit via een iPhone app te doen. Aangezien je tegenwoordig heel veel goede iPhone apps op de markt zijn die je hiervoor kunt gebruiken, hebben wij een overzichtelijk lijstje gemaakt van dé beste apps om je foto’s net even iets professioneler en mooier te maken.

  1. Snapseed (Gratis)

 Snapseed staat bekend als een van de beste foto bewerking app in de App Store. De app biedt veel uitgebreide functies aan, die jouw foto nog net even iets mooier maken. Zo kun je bijvoorbeeld met de ‘healingtool’ allerlei objecten verwijderen uit je foto, en kun je door middel van allerlei filters een extra kleurlaag aan je foto toevoegen. Zo maak je van zelfs de donkerste foto’s of overbelichte foto’s nog een prachtig resultaat.
foto bewerken op iphone

  1. Filterstrom Neue (3,99 euro)

Voor wie al bekend is met Photoshop en andere soortgelijke programma’s is Filterstorm Neue een feest van herkenning. De app maakt gebruik van bepaalde ‘curves’, die jou veel mogelijkheden bieden om zelf de kleuren aan te passen. Ook je helderheid en contrast kun je heel simpel aanpassen door slechts de ‘golven’ te verslepen en deze naar smaak aan te passen. Ook kun je de foto’s in verschillende formaten exporteren, wat natuurlijk een belangrijke functie is als je de foto’s wilt afdrukken of op je website wilt uploaden.
Afbeelding2

  1. VSCO (Gratis)

VSCO is een app die voornamelijk bekend staat om het grote aanbod aan filters. Die app biedt een redelijk aantal gratis filters aan, en biedt daarnaast ook de mogelijkheid om voor filters te betalen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een zwart-wit effect, maar ook een analoog-effect behoort tot de mogelijkheden. Tijdens het bewerken van de foto kun je zelf beslissen hoe sterk je het filter wilt laten terugkomen. Dan ligt het eraan of je meer houdt van een ‘natuurlijke touch’ of dat je juist van bewerkte foto’s houdt.
Afbeelding3

  1. Enlight (3,99)

De app Enlight is zeer geschikt voor mensen die het leuk vinden om artistiek met foto’s aan de slag te gaan. Zo kun je in de app je foto’s aanpassen met allerlei schets en schilder-functies. Ook kun je de foto’s heel artistiek vormgeven door een frame toe te voegen, of juist allerlei fotomontage toe te passen. Het duurt wat langer om de kneepjes achter het de app te leren kennen, maar uiteindelijk is het zeker waard.

Afbeelding4

Welke app past bij jou?

Ieder app heeft natuurlijk zijn eigen functies, en dus ook z’n eigen voordelen. Vind jij het fijn om creatief aan de slag te gaan? Kies dan voor een app zoals Enlight. Ben je toch iemand die even snel wat foto’s wilt bewerken. Dan zijn apps zoals VSCO en Snapseed veel beter geschikt.

Telefoon kapot?

Kun je de foto’s niet bewerken om dat je iPhone kapot is? Terello komt binnen de kortste keren naar je toe om je telefoon te maken.  Maak nu een afspraak voor een iPhone reparatie en wij komen binnen een werkdag naar jou toe. De kosten zijn afhankelijk van het model dat je hebt. En weet je niet welke iPhone je hebt? Wij geven hier het antwoord.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn