...
banners

Zo maak je awesome banners!

Awesome banners – zo maak je ze!

Banners zijn een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat je onderneming of winkel opvalt. Ben jij bijvoorbeeld een startende ondernemer? Is jouw winkel of onderneming vrij nieuw en kan je wel wat bekendheid gebruiken? Dan zijn banners die ideale oplossing om ervoor te zorgen dat je veel mensen bereikt en natuurlijk opvalt! Maar hoe zorg je hier nou voor? Hoe maak je de meest effectieve banner voor maximaal resultaat? Wij hebben de 5 stappen voor awesome banners voor jou op een rijtje gezet!

Zo maak je effectieve banners in 5 stappen

1. Hou banners simpel
Bij banners is de eerste indruk vaak het enige. Zorg er dus voor dat je banner duidelijk en overzichtelijk is. Mensen moeten gemakkelijk en snel kunnen lezen wat je boodschap is en wat je wilt overbrengen.
2. Denk aan de afstand
Het is belangrijk om aan de afstand te denken bij banners. Kleine lettertypes zijn namelijk niet goed te lezen vanaf een afstand en te grote lettertype zijn vanaf dichtbij slecht leesbaar. Zorg er dus voor dat je banner goed is ingesteld op de afstand van de mensen die er langs lopen of rijden.
3. Laat de kleuren stralen
Geef je banners sprekende kleuren. Op deze manier valt je banner duidelijk op in de omgeving en valt het oog van passerende mensen direct op jouw banner. Gebruik daarbij kleuren die met elkaar in contrast staan om het effect te versterken. Voorkom te veel felle kleuren, gebruik deze alleen om iets duidelijk aan te duiden.
4. Zorg voor duidelijke afbeeldingen
Wil je banners met afbeeldingen erop? Zorg er dan voor dat deze in de meest hoge resolutie zijn. Op deze manier voorkom je dat de afbeelding onduidelijk op de banner wordt geprint en zorgt voor een meer professionele uitstraling.
5. Laat het over aan een designer
Ben jij niet heel creatief en visueel aangelegd? Dan kan je altijd contact opnemen met een designer. Zo zorg je er niet alleen voor dat je banner visueel sterk en aantrekkelijk is maar dit straalt ook direct meer professionaliteit uit.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn