...

Wat is de toekomst van het gebruik van mobiele data?

Wat is de toekomst van het gebruik van mobiele data?

De telecom is een erg dynamische markt. Dit gaat parallel met de vraag van de consument. Waar we vroeger een telefoon gebruikte om mee te bellen, waar het immers voor is gemaakt, gebruiken we ons mobieltje tegenwoordig voornamelijk om mee te internetten. Ga voor jezelf maar eens na, hoeveel minuten bel jij nog privé per maand? Communicatie gaat voornamelijk via het internet met applicaties zoals WhatsApp, Facebook Messenger en Skype. Hoe kan je je telefoon abonnement hier het beste op afstemmen? In dit artikel geven we enkele tips!

Internetten in de EU

In Europa is er een grote verschuiving gaande in de telecom. Zo heeft het er alle schijn van dat internetten in andere EU-landen steeds goedkoper gaat worden. Sterker nog, er liggen plannen klaar om je telefoon abonnement in heel Europa geldig te laten zijn. T-Mobile heeft hier al een voorsprong in genomen door een gedeelte van de internetbundel ook beschikbaar te stellen in andere EU-landen. Het is echter een kwestie van tijd voordat je gehele bundel geldig is in de hele EU. Zo hoef je dus geen vakantiebundel meer aan te schaffen om vanuit je vakantiebestemming met het thuisfront in contact te blijven.

Hoeveel MB?

De grootte van de internetbundels is enorm gestegen. Doordat we niet meer beperkt willen worden door een internetbundel die opraakt, wordt de vraag naar enorme bundels steeds groter. Dit komt onder meer door de opkomst van streamdiensten als NetFlix en Spotify. Zo zijn er momenteel al bundels waarmee je tot wel 30GB per maand kan internetten. De verwachting is dat op termijn de limiet helemaal zal verdwijnen. De nieuwe standaard zal dan onbeperkt internetten op de hoogste snelheid worden. Dit zal dan tussen de 30 en 40 euro per maand kosten bij een sim only abonnement. Benieuwd wat voor jou de beste deal is? Bekijk hier de scherpste sim only aanbiedingen.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn