...

Uit onderzoek blijkt we sneller door ons databundel heen zijn

Dataverbruik mobiele gebruikers steeds verder omhoog

Het gemiddelde dataverbruik per mobiele aansluiting is fors gestegen in 2018. In totaal werden in de eerste 2 kwartalen van 2018 bijna 250 miljard MB aan mobiele data verbruikt. Dit blijkt uit het telecommonitor rapport van de Autoriteit Consument & Markt.”Forse stijging mobiele data” Waar in 2017 bijna 1 gigabyte per maand werd verbruikt, is dat in het eerste half jaar van 2018 gestegen naar meer dan 2 gigabyte per maand. Dit betekent dat er steeds meer gebruikt wordt gemaakt van mobiel internet. Niet alleen het maandverbruik groeit fors maar de mobiele gebruikers zijn ook sneller door hun internetbundel heen. Hier kunnen mobiele gebruikers op inspelen door middel van sim only abonnementen. Met deze abonnementen kunnen de gebruikers een keuze maken uit grotere databundels. Hierdoor zullen er aan het eind van de maand meer MB’s overblijven om te gebruiken. Het voordeel van sim only is dat er geen nieuw toestel moet worden bij gekocht waardoor de maandlasten laag blijven.

Mobiele abonnementen en vaste abonnementen worden steeds vaker gecombineerd door de consumenten. Hierdoor nemen de bundels die enkel bestaan uit de traditionele vaste diensten af. Deze nieuwe manier van combineren is goed voor de mobiele gebruikers. Niemand is en wil hetzelfde vooral wanneer het gaat om het gebruik van een mobiele telefoon. KPN speelt goed in op deze trend. Voor iedere mobiele gebruiker is het mogelijk om zijn wensen samen te stellen in één databundel. In deze databundel van KPN kan worden gekozen uit weinig, veel of héél véél internet data en minder belminuten. Ook andersom is mogelijk voor de mobiele gebruikers die veel moeten bellen en sms’en en minder data nodig hebben.

Verder is er een trend waarneembaar bij de vaste aansluitingen namelijk van analoog naar digitaal. Het aantal analoge telefonieaansluitingen zoals PSTN en ISDN blijven afnemen. Bellen via het internet is in 2018 wel gelijk gebleven in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Daarnaast is bij televisie ook een transitie zichtbaar van analoog naar digitaal.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn