...

Uw ICT apparatuur op orde

Wilt u de ICT apparatuur van uw bedrijf op orde brengen maar u weet niet waar te beginnen? Dan is een patchkast een goed begin! Hiermee kunt u alle netwerkbekabeling onderbrengen in de kast, waardoor er structuur komt in de bekabeling. Bent u benieuwd wat er allemaal mogelijk is met een patchkast? Dat vertellen wij u graag!

De mogelijkheden van een patchkast

Door gebruik te maken van een patchkast krijgt u overzicht in de netwerkbekabeling. De patchpanelen worden namelijk voorzien van genummerde poorten, zodat u altijd weet waar welke kabel voor gebruikt wordt. Zo weet u altijd welke poort op het patchpaneel bij welke netwerkaansluiting hoort. Daarnaast kunt u een patchkast gebruiken voor kabelmanagement. Om het geheel van kabels netjes te houden, kan er gebruik worden gemaakt van de kabeldoorvoer in de patchkasten. De verticale kabelgoot zorgt ervoor dat de bekabeling kan worden begeleid, waardoor een wirwar van kabels wordt voorkomen. Ten slotte kan het voorkomen dat niet alle units worden benut in de patchkast. Mocht dit voorkomen, dat kan er worden gekozen om de onbenutte units af te dekken met behulp van blindpanelen. Hierdoor is het overzichtelijker, maar ook zullen de onbenutte units netjes blijven voor eventueel gebruik.

De serverkast

Naast het gebruik van een patchkast, kan er ook gebruik worden gemaakt van een serverkast. Er zitten verschillen tussen een patchkast en een serverkast, maar in de praktijk worden deze kasten door elkaar gebruikt. Een server kan gebruikt worden voor apparatuur zoals servers, ethernet switches en routers. Hierdoor komt de serverkast aan zijn naam, er wordt vooral apparatuur opgeslagen die gebruikt wordt met het draaiende houden van de server.

Een patchkast kopen?

Bent u overtuigd? Bekijk dan eens de mogelijkheden van Patchkast.com. Hier kunt u gemakkelijk en snel een bestelling plaatsen in de webshop. Er hoeven enkele stappen worden doorlopen. Zo dient u uw bezorgadres invullen, te betalen in de veilige betaalomgeving en de gegevens te controleren. Mocht u een offerte op maat willen, dan kunt u deze altijd vrijblijvend aanvragen. Hierdoor weet u precies waar u aan toe bent, zodat u de juiste keuze kunt maken.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn