...
Bitcoin

Wat is Bitcoin mining?

Bitcoin, iedereen heeft er tegenwoordig veel over gehoord. Maar waar komt deze digitale valuta ineens vandaan? Bitcoins worden gemaakt door complexe berekeningen die worden opgelost door de rekenkracht van computers. Dat klinkt natuurlijk erg ingewikkeld. Om het simpel te houden komt het erop neer dat bitcoins ontstaan als beloning voor het oplossen van een ingewikkelde rekensom. In het betalingssysteem van Bitcoin moet elke transactie met Bitcoin gevalideerd worden. De validatie wordt gedaan door alle op het netwerk aangesloten computers. Zonder dit netwerk kan Bitcoin niet bestaan. Dit zorgt er ook voor dat computers die als snelste een berekening uitvoeren een beloning krijgen in de vorm van Bitcoins. Dit wordt ook wel bitcoin mining genoemd. Iedereen kan met een computer beginnen met bitcoin mining, echter is dit tegenwoordig lang niet meer voor iedereen rendabel.

In de beginfase van Bitcoin was het minen erg makkelijk met een standaard computer. Tegenwoordig moet je beschikken over een speciaal ontwikkelde Bitcoin miner. Deze zijn speciaal ontwikkeld om de berekeningen als eerste op te lossen. Veel mensen hebben het laatste jaar geïnvesteerd in Bitcoin miners. Sommige hebben zelfs hele loodsen vol staan met miners die dag en nacht Bitcoins minen. Een gewone hobbyist kan daar nog moeilijk tegenop. Daarom zijn er mining pools opgericht. Deze mining pools zijn groepen mensen die samen Bitcoins proberen te minen. Wil je beginnen met Bitcoin minen? Koop een goede Bitcoin miner op bijvoorbeeld Miners.nl en/of sluit je aan bij een mining pool!

Bitcoin is een digitale valuta die door Satoshi Nakamoto in 2008 voor het eerst werd beschreven. In 2009 werd de Bitcoin geïmplementeerd. Het Bitcoin netwerk is peer-to-peer en een open source. Wat betekent dat er geen eigenaar is, het is van iedereen die er gebruik van maakt. Het is voor iedereen mogelijk om er deel aan te nemen. 

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn