...
Fietsen, accu

Voor- en nadelen aan een elektrische fiets

In Nederland heeft bijna iedereen wel een fiets. Veel mensen doen alles op de fiets, anderen pakken alleen de fiets om naar de stad of naar de supermarkt te gaan. Toch is het wel heel verleidelijk om een elektrische fiets aan te schaffen. Het is ideaal als je lange afstanden moet fietsen of als je minder mobiel bent. Een elektrische fiets kost niet niks, dus het is wel belangrijk om goed na te denken over de aankoop van zo’n fiets. Dus bij deze alle voordelen en nadelen van elektrische fietsen op een rij.

 

Voordeel: het scheelt je moeite

Natuurlijk het belangrijkste voordeel en de voornaamste reden om een elektrische fiets aan te schaffen, is dat het je moeite scheelt. Lange afstanden kunnen gemakkelijk gemaakt worden en tegenwind is geen probleem meer.

 

Nadeel: de accu gaat niet voor altijd mee

Een nadeel is dat de accu van de fiets in de loop van tijd minder wordt. Het aanschaffen van een nieuwe accu is een duur grapje. Je wil natuurlijk wel een goed werkende accu, om te voorkomen dat je bijvoorbeeld tijdens een lange rit de tweede helft opeens helemaal zelf moet trappen. Het is dus belangrijk om rekening te houden met het feit dat je hier vroeg of laat ook geld voor moet gaan neerleggen.

 

Voordeel: de accu kan gereviseerd worden

Terwijl het een nadeel is dat de accu op een gegeven moment vervangen moet worden, is er ook een andere mogelijkheid. Je kan namelijk een accu reviseren. Iemand die hier gespecialiseerd in is gaat dan de fiets accu repareren. Bepaalde onderdelen van de accu worden dan vervangen waardoor de accu in veel gevallen zelfs nog beter is dan voorheen. Het kost een hoop minder geld dan het aanschaffen van een nieuwe accu.

 

Nadeel: de kosten liggen hoger

Het is best wel logisch, maar de kosten van een elektrische fiets liggen een stuk hoger dan bij normale fietsen. Naast dat de fiets zelf duurder is, komen er ook kosten bij zoals die van een accu en het opladen van de fiets.

 

Voordeel: minder makkelijk te stelen

In Nederland worden er hier en daar nog wel eens fietsen gestolen. Bij een elektrische fiets lijkt er misschien een hoger risico voor te zijn, maar de kans dat een elektrische fiets gestolen wordt is kleiner. Dat komt doordat de fietsen een stuk zwaarder zijn en vaak is het doorknippen van een slot niet genoeg, maar is er een sleutel nodig.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn