...
zonnepaneel

Waarom zonnepanelen echt interessant zijn

Zonnepanelen: niet alleen zien ze er futuristisch uit, ze zijn ook de energie van de toekomst. We leven in een wereld waarin we meer en meer gaan beseffen dat we goed voor onze planeet moeten zorgen. Panelen aanschaffen is een van de manieren hoe jij de wereld een beetje beter kan maken. Een zonnepaneel zorgt ervoor dat zonne-energie omgezet wordt tot elektriciteit. Hoe gaat dit in zijn werk? Een zonnepaneel heeft foto-voltaische cellen die de energie van de zon opvangen. Elektrische stroom ontstaat tussen de twee lagen van de zonnecellen. Dit gebeurt echter alleen onder invloed van zonlicht. Laat het zonnetje dus maar komen!

Panelen onder de loep

Er zijn verschillende soorten panelen op de markt. Laten we eens drie ervan bekijken.

Glas Glas panelen

Allereerst de Glas Glas panelen van SolarWatt. Zoals de naam al duidelijk maakt zijn deze panelen, zowel van de voor- als achterzijde, gemaakt van glas. Glas is ondoordringbaar voor water en stof. Dit zorgt ervoor dat deze Glas Glas panelen een zeer lange levensduur hebben. Daarnaast hebben ze een opbrengst die wel 25% boven de industrienorm ligt!

LG full black

Ten tweede hebben we het LG full black zonnepaneel. Dankzij de dubbelzijdige cel structuur wekt de LG een hoog netto vermogen op. Door het materiaal en design van dit zonnepaneel heeft de temperatuur minder invloed op het rendement. Hierdoor ligt de opbrengst op warme dagen hoger dan die van de meeste panelen.

AEG full black

Ten derde is er het AEG full black zonnepaneel. Dit paneel is gemaakt voor diffuus licht. Diffuus licht is licht wat egaal is, zonder harde schaduwen. Dus ook bij Nederlands weer wat vaak lichtbewolkt is, is de AEG je vriend!
Ben je al enthousiast? NovaVolt geeft jou zonne-advies op maat en heeft een ervaren installatie-team. Neem snel een kijkje op de site en duik in de wereld van de groene energie!

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn