Beleggen

Iedereen heeft wel eens van beleggen gehoord, maar wat is beleggen nu eigenlijk precies? Beleggen is het besteden van geld aan iets waarvan men hoopt dat de waarde in de toekomst zal stijgen. We maken hier dan ook als consument steeds meer gebruik van.

Redenen om te beleggen

Onderstaande factoren zijn de 5 meest gekozen redenen om te beleggen:
• Met sparen verminder je geld in waarde, met beleggen kan je geld verdienen.
• Met beleggen kan je ook geld verdienen wanneer de koers daalt.
• Bij beleggen beheers je zelf de risico’s: je verliest daardoor nooit meer dan je inzet.
• Beleggen is spannend, leerzaam en je wordt vanzelf beter.

Het doel van beleggen

Het doel van beleggen is simpel weg geld verdienen. Bij de traditionele beleggingsvormen verdien je geld wanneer de koers van bijvoorbeeld een aandeel stijgt, tegenwoordig is het via allerlei ingewikkelde constructies ook mogelijk om geld te verdienen wanneer de koersen dalen. Zo kunnen we nu ook met behulp van verschillende technologische ontwikkelingen online beleggen.
Beleggen kan een hele goede manier zijn om vermogen op te bouwen. Ingewikkeld hoeft het dus niet te zijn. Zo blijkt uit een recent onderzoek beleggen steeds meer een vrouwending te zijn. We maken het ons namelijk steeds gemakkelijker.

Zo wordt jij een succesvolle belegger!

We slagen natuurlijk niet allemaal in 1 keer. Nieuwe activiteiten kosten een hoop tijd en geduld. Door onderstaande stappen zo zorgvuldig mogelijk te volgen versnellen we dit proces. Zo kan ook jij een succesvolle (online) belegger worden!
• Kies een beleggingsproduct
Beleggen kan in allerlei verschillende producten. Aandelen zijn waarschijnlijk de bekendste soort. Maar wist je dat je ook kunt handelen in verschillende munteenheden of grondstoffen? Het is verstandig om te beginnen met één type belegging en je daarin te verdiepen. Zo kun je beleggen met onder andere aandelen, bitcions (een digitale decentrale munteenheid), CFD’s (financieel contract ter verrekening van het verschil), goud, olie, opties, valuta (of Forex) en zilver.
• Vind de juiste broker
Vroeger kon je alleen beleggen bij een bank. Tegenwoordig zijn er steeds meer bedrijven die online beleggen mogelijk maken. Zij richten zich specifiek op beleggers (in tegenstelling tot de grote banken), waardoor ze een stuk goedkoper en gebruiksvriendelijker zijn. Zo’n bedrijf noem je een broker.
Brokers verschillen onderling sterk. Bijvoorbeeld in beleggingsaanbod, kosten en gebruiksgemak. Het is daarom belangrijk dat je een broker kiest die bij jou past. Denk daarom niet alleen aan de korte termijn maar ga uit van een levenslange samenwerking.
• Altijd eerst oefenen
Met de juiste kennis op zak kom je een heel eind. Toch zul je pas een succesvolle belegger worden nadat je een hoop stomme fouten hebt gemaakt. Alle grote beleggers zijn een paar keer goed de mist in gegaan.
Natuurlijk hebben we ook bij beleggen te maken met enkele nadelen. Beleggen brengt namelijk een hoop risico’s met zich mee. Het kan nou eenmaal voorkomen dat je beleggingen geen rendement behaald. Toch bied beleggen de mogelijkheid om die risico’s te verkleinen. Deze kun je bijvoorbeeld verspreiden. Door simpele en/of kleine aanpassingen te maken behaal je uiteindelijk de succes waarnaar je streeft.

Leave a Reply