...

Het aanschaffen van een telefoon voor je kind

Tips voor het aanschaffen van een telefoon voor je kind

Kinderen krijgen op steeds jongere leeftijd een mobieltje. En omdat iedereen al een mobieltje heeft, wilt jouw kind uiteraard ook een mobieltje. Helaas is een telefoon niet goedkoop. Naast de aanschaf van een telefoon, heb je ook te maken met maandelijkse kosten. Omdat je kind hoogstwaarschijnlijk geen actieve beller zal zijn, kan je flink op de kosten besparen. Hoe je dit kan doen en hoe je veel onvoorziene kosten kan vermijden, lees je hier!

Hoge kosten vermijden

Hoge onvoorziene kosten worden voornamelijk gemaakt door het gebruik van internet en met name door te downloaden. Wanneer je namelijk buiten je bundel of WiFi gaat internetten, ga je betalen per MB. En zeker wanneer er wordt gedownload, kan dit erg hard gaan. Dit kan je vermijden door een limiet in te stellen op de telefoon. De telefoon sluit dan de internetverbinding af wanneer er de desbetreffende maand een bepaald aantal MB’s is verbruikt. Daarnaast kan je de telefoon ook uitrusten met een prepaid simkaart. Bij een simkaart kan je namelijk maximaal uitgeven wat je zelf op de sim hebt gezet, nooit hoge rekeningen achteraf dus. Wil je geen hoge kosten achteraf? Bestel een sim.
Een andere manier waarop flinke kosten worden gemaakt, is door het onbewust aanmelden op abonnementen door het kind. Door bijvoorbeeld aankopen te doen in een game, kan het voorkomen dat je gelijk aan een abonnement vast zit. Een dergelijk abonnement kan wel een paar tientjes per week kosten. Om dit te vermijden kan je het account op de telefoon beveiligen. Wanneer er een aankoop wordt gedaan, zal er worden gevraagd om een wachtwoord of een vingerprint.

Sim only

Wanneer je kind veel gebruik maakt van internet en weinig belt, kan het voordeliger zijn om een sim only abonnement af te sluiten. Bij veel gebruik van internet is een sim only abonnement namelijk goedkoper.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn