Wanneer je met een creditcard bestelt of betaalt hoeft u pas achteraf te betalen. Dit is een groot verschil met andere betaalkaarten. Met een reguliere bankpassen wordt het bedrag direct van uw rekening afgeschreven.

Bij een betaling met een creditcard gaat u tijdelijk een persoonlijke lening aan die je aan het einde van de maand zonder rente terugbetaalt. De bestedingsruimte is bij een creditcard niet bepaald door het saldo op de bankrekening.

Techniek achter het betalen

Bij het betalen met een creditcard moet de kaart door de verkoper door een kaartlezer gehaald worden. Deze kaartlezer leest de gegevens van de creditcard en de uitgever uit. Vroeger gebeurde dit via een magneetstrip waarbij je vervolgens een handtekening moet zetten op de bon. Tegenwoordig zijn alle creditcards uitgerust met een Europay, Mastercard, Visa (EMV) chip. In de VS wordt nog wel bijna overal gebruik gemaakt van een magneetstrip.

Creditcard als online betaalmiddel

Ook betalen op internet is natuurlijk mogelijk met een creditcard. Sterker nog online betalen met je creditcard is enorm populair. Mede doordat alle aankopen direct verzekerd zijn wanneer je afrekent met je creditcard. Voor betalingen op internet heb je alleen de gegevens die op de kaart staan nodig, namelijk:

  • Creditcardnummer
  • Vervaldatum
  • Kaarthouder
  • CVC-nummer

Vaak wordt er ter verificatie gevraagd naar jouw woonadres.

Creditcard aanvragen?

Wil jij een creditcard aanvragen? Op deze website kan je gemakkelijk en snel creditcard aanbieders vergelijken. Door te vergelijken kan je veel geld besparen en weet je precies wat de voorwaarden per aanbieder zijn. Het aanvragen van een creditcard kan gewoon via internet, zo hoef je de deur niet meer uit voor het verkrijgen van deze betaalkaart. Bij een creditcard aanvragen krijg je vaak wel een BKR registratie. Het is dus belangrijk om je te verdiepen in wat een BKR registratie is en wat hiervan de gevolgen voor jou zijn.

Leave a Reply