...
APPLE

Apple iPhone of Samsung Galaxy? De grootste verschillen op een rijtje

APPLE IPHONE OF SAMSUNG GALAXY?

Op het gebied van mobiele telefoons zijn er diverse merken op de markt. De bekendste zijn de iphone van Apple en de Samsung Galaxy. Maar wat zijn nu precies de verschillen? In deze blog gaan we op zoek naar het antwoord.

APPLE IPHONE

We beginnen met de smartphone van Apple. Het besturingssysteem van Apple is IOS. Dit is een eenvoudig systeem, met vaste app-icoontjes. Deze zijn niet aan te passen. Je kunt ook geen widgets plaatsen. Dat maakt het systeem onpersoonlijk. Voordeel is echter wel dat er zekere mate van kwaliteit en gebruiksgemak gegarandeerd kan worden, omdat de hard-en software perfect op elkaar zijn afgestemd. Dit omdat Apple beide fabriceert.

Bij Apple is de keuze van telefoon beperkt tot slechts enkele modellen. Ze gaan echter wel een aantal jaar mee, omdat de software niet zo snel verouderd. Verder worden er hoogwaardige materialen en een goede afwerking gebruikt bij het vervaardigen van de telefoons: veelal glas en metaal. Dat maakt wel dat de telefoons van Apple in een duurdere prijsklasse vallen.

SAMSUNG GALAXY

De smartphone van Samsung heeft het besturingssysteem Android. Dit is een stuk ingewikkelder. Je kan hier de app-icoontjes wel naar eigen smaak aanpassen of widgets plaatsen. Dat maakt het systeem ook een stuk persoonlijker, omdat geen telefoon er hetzelfde uitziet. Samsung fabriceert niet zowel de hard- als de software, waardoor het niet perfect op elkaar is afgestemd.

De keuze van telefoon is bij Samsung een stuk groter, omdat er goedkopere modellen en duurdere modellen zijn. Het nadeel is wel dat goedkopere modellen snel verouderen en dat de software dan soms niet meer goed werkt. De duurdere modellen van Samsung hebben dezelfde hoogwaardige afwerking als de Apple telefoons, maar de goedkopere modellen bestaan grotendeels uit plastic.

CONCLUSIE

Welke smartphone je het best kan kopen hangt af van je portemonnee en waar je de telefoon voor wilt gebruiken. Handig is om te kijken naar het merk van je andere apparaten. Als bijvoorbeeld de meeste apparaten op IOS werken, dan is het handig om een Apple telefoon te kopen, zodat je telefoon goed met de andere apparaten samenwerkt. Check voor het kopen van een telefoon een online magazine, om een weloverwogen keuze te maken.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn