...
Apple TV vs. Chromecast

Apple TV vs. Chromecast: de winnaar

Apple TV vs. Chromecast: de winnaar

De battle van Apple TV vs. Chromecast is waar Techness zich vandaag in zal gaan verdiepen. Google lanceerde afgelopen jaar de tweede versie van de Google Chromecast. Hoewel veel critici bij de eerste versie concludeerde dat er toch een paar mogelijkheden beperkt bleven waren ze toch blij verast. Zal Google de beperkte mogelijkheden bij de tweede versie hebben verholpen of zal de Apple TV met haar vierde model de strijd toch winnen? Techness heeft het voor je uitgezocht!

Apple TV vs. ChromecastApple TV vs. Chromecast: de specificaties

De specificaties van de Google Chromecast en Apple TV zijn erg verschillend. De Chromecast is een kleine ‘hockeypuck’ met een diameter van 5 centimeter die je gemakkelijk met een HDMI kabel met je tv verbindt. De Chromecast bezit over een intern geheugen van 512MB en een opslagruimte van 256MB. Een (akelig) klein geheugen als je dit vergelijkt met de Apple TV 4. Deze heeft namelijk een intern geheugen van 2GB en een interne opslag van 32GB en is daarnaast te verbinden via WiFi, HDMI of Bluetooth. De Apple TV is met al dat geheugen wel direct een stuk groter dan de 5 centimeter van de Chromecast, namelijk 10 cm bij 10 cm. De beeldkwaliteit van zowel de Chromecast als Apple TV zijn gelijk aan elkaar.

Apple TV vs. Chromecast: het besturingssysteem

Bij gebruik van de Apple TV wordt en uitgebreid menu getoont op de televisie, iets wat ontbreekt bij de Chromecast. Bij de Chromecast heb je geen menu op de televisie maar enkel op je telefoon. Om de Chromecast te bedienen moet je dus altijd een smartphone in de buurt hebben.

Apple TV vs. Chromecast: het aanbod

Voor het aanbod hoef je geen keuze te maken tussen de Google Chromecast of Apple TV. De Apple TV 4 en Chromecast 2 doen namelijk niet voor elkaar onder wat betreft het aanbod. Vanzelfsprekend is de Apple TV gekoppeld aan iTunes maar maakt daarnaast ook gebruik van YouTube, Netflix, HBO en nog meer media aanbieders. De Apple TV is daarbij ook te gebruiken als spelcomputer door de aanwezigheid van de app store. De Chromecast is in tegenstelling tot de Apple TV meer een brug tussen je smartphone en televisie. Zolang je smartphone is gekoppeld aan je Chromecast dan kan je alles wat op je telefoon staat op de televisie laten zien.

Apple TV vs. ChromecastApple TV vs. Chromecast: en de winnaar is?

Hoewel wij (en veel anderen) het steeds hebben over de ‘battle van Apple TV vs. Chromecast’ vragen wij ons na het onderzoek af of er eigenlijk wel sprake is van een battle? De Chromecast is eigenlijk niet te vergelijken met de Apple TV 4. De Apple TV heeft een App Store die het apparaat completer maakt en de Chromecast dient als brug tussen televisie en smartphone. Wij denken dan ook dat dit een typisch gevalletje ‘iPhone vs. Samsung’ is. Ons advies is dan ook: heb jij een huishouden vol Apple-apparatuur? Kies dan er dan voor om de Apple TV te kopen. Heb jij een huis met veel verschillende apparatuur? Dan adviseren wij om de Chromecast te kopen.
 

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn