...

De beveiliging gaat voor alles!

Beveiligingscamera’s voor de beste bescherming
Deze weken kunnen we over de koppen lopen als het aankomt op de mails over privacy. Verhalen over grote bedrijven die misbruik maakten van privacy is niet eens meer heel schokkend nieuws. Voor bedrijven is het alsnog van belanF

Belangrijke punten

Een van de belangrijkste punten voor het privégebruik van een beveiligingscamera is dat hij duidelijk zichtbaar moet zijn. Je mag ze dus niet zomaar overal rondom je huis hangen. Een ander belangrijk punt is dat jouw camera niet gericht mag zijn op een openbare plek die niet verbonden is met jouw organisatie. Zo mag de camera niet richten op de stoep die voor jouw erf ligt. De ideale uitkomst hiervoor is de PTZ-camera. Deze camera is geschikt om te kunnen draaien en daarmee kan hij een omgeving in kaart brengen.Een PTZ IP-camera is een beveiligingscamera die op afstand bestuurbaar is. PTZ staat voor pan, tilt, en zoom. Dit houdt in dat de camera alle hoeken en bochten kan maken om de hele omgeving te kunnen filmen. Ideaal voor op het erf van een organisatie, maar ook om te gebruiken in eigen huis. Steeds vaker zie je bij grote huizen een camerabeveiligingssysteem voor de mensen die bijvoorbeeld regelmatig op zakenreis zijn, maar toch de boel thuis in de gaten willen houden.

Er zijn talloze soorten camera’s waar je uit kunt kiezen. Je hebt beveiligingscamera’s voor grote oppervlaktes, of juist gericht op kleine ruimtes. Ze zijn te gebruiken als controle op diefstal, of om simpelweg te weten wie er allemaal op het erf aanwezig is. Zoveel opties betekent ook dat er een breed scala aan prijzen te vinden is. De op afstand bestuurbare camera’s heb je in allerlei soorten en maten, beginnend voor een prijs van ongeveer 50 euro, oplopend tot enkele duizenden euro’s. Keuze zat, dus laat je goed inlichten in een winkel of door een online expert.

Als je wil gaan voor makkelijk en snel, dan adviseren we je om een PTZ IP-camera te nemen met Cloudfunctie. Deze camera kan via het internet live het beeld en geluid streamen. Zo ben je altijd perfect op de hoogte van wat er op locatie gebeurt. Houd er wel rekening mee dat er waarschijnlijk een abonnement nodig is voor het opslaan van alle bestanden.

Zoals in de afbeeldingen hierboven is te zien, speelt kwaliteit een grote rol bij het kiezen van de gepaste camera. ‘s Nachts is de kwaliteit van de camera nog meer van belang, als je nagaat dat dat de aannemelijkste tijdsperiode is waarin vandalisme plaatsvindt. Bij de HD-IP-camera is de kwaliteit vele malen beter dan de andere mogelijke camera’s.

Bepaal voordat je een IP-camera gaat kopen waarvoor je hem gaat gebruiken. Is dat meer voor binnen of eerder voor buiten? Van alle soorten zijn het vaak de camera’s die er wat subtielere en mooier uitzien en makkelijker in het interieur opgaan. Buitencamera’s daarentegen zijn wat grover en een stuk opvallender. Wil je alleen beelden overdag opnemen? Dan volstaat bijna elke PTZ-camera. Moet hij ook ‘s nachts kunnen filmen? Houd er dan rekening mee dat hij nachtproef is. Dit is te herkennen aan infraroodverlichting, ook wel nachtzicht genoemd. Vervolgens bedenk je waar je de beelden wilt opslaan. Dit kan door middel van een NAS, een SD-kaartje of juist op de Cloud. De Cloud is vrijwel het makkelijkste, omdat deze gelijk alles synchroniseert. Zo heb je overal altijd direct toegang tot de beelden.

Bij de keuze voor een vaste of draadloze camera, zijn er altijd voor- en nadelen. We hebben ze even voor je op een rijtje gezet.+ Het beeld via een datakabel is altijd stabiel en heeft minder last van vertraging;
–  Het enige nadeel is dat je een datakabel naar de plek moet trekken waar je camera wilt   plaatsen. De camera is makkelijk te plaatsen, er hoeft geen rekening worden gehouden met de datakabels;
–  Het beeld loopt vaak iets achter en is minder stabiel en je moet er rekening mee houden dat het wifisignaal sterk is op de plek waar je camera plaatst.

Genoeg keuze, dus tijd om goed na te denken over wat precies het doel is van de camera. Wanneer je duidelijk hebt wat je graag in kaart wilt brengen, kun je je laten adviseren door een van de vele experts. Zo hou je gegarandeerd altijd een oogje in het zeil!

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn