...
Inspiratie ondernemers - Techness

Waar vind je als ondernemer nog je dagelijkse dosis inspiratie?

Waar vind je als ondernemer nog je dagelijkse dosis inspiratie?

Overal en nergens, juist dat maakt het zo lastig!

Een goed idee is goud waard.
Droom je er ook weleens over om je eigen onderneming op te starten? Weet je niet waar je de inspiratie vandaan moet halen, maar heb je wel een bepaald doel of richting in gedachte?
Dromen kunnen werkelijkheid worden als je de stap neemt om je idee daadwerkelijk te gaan uitvoeren. Zorg voor inspiratie om je business te onderscheiden. Als je een zakelijke visie hebt, kan er niks fout kan. De vraag is vaak: Hoe kom je op een goed idee? Hoe zorg je dat het winstgevend is en wanneer besluit je om er daadwerkelijk iets mee te gaan doen?
Inspiratie ondernemers - TechnessAls (beginnend) ondernemer is het soms lastig om te sparren met andere. Je moet maar net de juiste mensen kennen om mee te brainstormen.

Ondernemers schreeuwen om inspiratie

Als ondernemer ben je vaak op zoek naar goede inspiratiebronnen of andere inspireerde ondernemers. Als Founder, CEO of andere vormen van het ondernemerschap is sparren, brainstormen en netwerken ontzettend belangrijk. Je moet op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkelingen. Je wilt en kan niet achter blijven. Je zou de trends niet moeten volgen, maar je zou de trends moeten ontwikkelen. Tja, en daar heb je een dosis inspiratie voor nodig.
Omdat wij weten dat je als ondernemer weinig tijd hebt om het internet af te speuren hebben wij goede inspiratiebronnen opgezocht. Sommige kosten alsnog tijd, maar investeren in de toekomst kost nou eenmaal tijd. We kunnen het niet mooier maken dan het is.

Quotes als inspiratiebron

Allereerst zijn wij van mening dat quotes een belangrijke rol spelen. Wij hebben even een paar toffe quotes uitgezocht, misschien dat jij er wel inspiratie uit kan halen.”Wees niet bang om te falen. Je hoeft het maar één keer bij het juiste eind te hebben.“
-Drew Houston (oprichter Dropbox)“Als piraat bereik je meer dan wanneer je bij de marine gaat.“
-Steve Jobs (Apple)“De enige plaats waar succes voor werk komt, is het woordenboek.“
-Vidal Sassoon“Mensen die geen fouten maken, werken niet.“
-Albert Plesman (KLM)“Alles is mogelijk, als je maar durft.“

Bovenstaande quotes zijn vooral gericht op durven en gewoon doen. Als ondernemer val je, maar sta je even snel weer op. Een sterke ruggengraat is essentieel.

Haal inspiratie uit actualiteiten

Probeer zoveel mogelijk artikelen in kranten, tijdschriften en op websites/blogs te lezen. Hierdoor ben je op de hoogte en kan je snel anticiperen. Ook televisie & radio programma’s kunnen helpen. Om snel op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen kan je je opgeven voor verschillende nieuwsbrieven. Je email is toch iets waar je dagelijks kijkt, gratis en voor niets komt de informatie in je inbox.

Inspiratie van social media

Via social media zoals Facebook, Instagram, Twitter, YouTube of Pinterest kan je ook op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkelingen. Volg interessante personen, ondernemers of politici om hun ontwikkelingen mee te maken. Van andere kan je leren.

Een kijkje in de keuken

Je weet het maar nooit. Misschien heb jij echt iets tastbaars nodig om inspiratie op te doen. Een leuk idee is om bij een bestaand mee te kijken hoe ze daar te werk gaan. Het kan zomaar zijn dat je door bepaalde processen of handelingen van een ander bedrijf veel inspiratie op doet. Het ligt er ook maar net aan naar wat voor inspiratie jij op zoek bent.

Inspiratie door een cursus te volgen

Soms weet je wel wat je wilt, maar weet je niet of het kan, of weet je niet wat er allemaal mogelijk is, omdat je niet weet wat de mogelijkheden zijn. Soms is het handig om informatie te krijgen, daardoor kan jij inspiratie op doen. Ook kan het volgens van een cursus handig zijn om op de hoogte te blijven van de nieuwe ontwikkelingen binnen jouw sector of branche.

Inspiratie door events bij te wonen

Er zijn tal van interessante events waar jij als ondernemer inspiratie kan op doen. Soms is het fijn om naar een events te gaan waar andere dezelfde interesse hebben als jij. Evenementen zijn een goede plek om te netwerken. Door andere verhalen kan je enorm veel inspiratie op doen.

Test je creativiteit

Ook vinden wij creatiefdenken.com een leuke website. Hier kan je testen hoe creatief jij bent. Denk niet dat dit een test is die alles zegt maar wat in ieder geval leuk is om mee te krijgen is dat je ook op hele andere wijze naar dingen kan kijken. Het is het proberen waard.

Dagelijkse dosis inspiratie online

Geen tijd om een cursus te volgen, een evenementen bij te wonen en social media en internet af te gaan? Dat begrijpen wij volkomen. Dan hebben wij nog iets leuks voor je in petto. Sparkio is een nieuw platform waar jij online je dagelijkse motivatie en inspiratie kan op doen. Het is een platform hand-picked door ondernemers, voor ondernemers. Het werkt heel eenvoudig. Je kan het nu zelf een maand gratis uitproberen. Waar wacht je nog op?

Inspiratie ondernemers - Techness

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn