Kiezen voor WooCommerce

Als je een webwinkel gaat beginnen is het kiezen van een betrouwbare en veilige betaalprovider een belangrijk punt. WooCommerce is binnen enkele jaren uitgegroeid tot de nummer één plug-in wanneer je een webwinkel in je WordPress site wilt toevoegen. Om je in de Nederlandse markt te begeven, heb je natuurlijk iDeal nodig maar tegenwoordig zijn er veel verschillende aanbieders. Hieronder geven wij jou een overzicht in welke aanbieders er zijn en welke ervan het beste samenwerken met WooCommerce.

  1. Sisow iDeal

Sisow is één van de eerste aanbieders van iDeal voor WooCommerce. Een voordelige aanbieder zonder maandelijkse kosten en het biedt ook ondersteuning voor achteraf of gespreid betalen via Afterpay bijvoorbeeld. Het accepteren van de creditcard in een WooCommerce is mogelijk, maar is qua tarief alleen niet al te gunstig. Tenslotte biedt Sisow ook de mogelijkheid om MisterCash uit België te accepteren.

  1. Pronamic

Pronamic is een WordPress dienstverlener. Hun iDeal plug-in ondersteunt vrijwel elke iDeal aanbieder inclusief alle grote banken. Ze bieden ook plug-ins om bijvoorbeeld een iDeal betaling aan Gravity Forms te koppelen. Dit is ideaal voor wie wel betalingen wil accepteren, maar geen complete WooCommerce webwinkel nodig heeft. Ook biedt het een helder overzicht van alle betalingen in WordPress zelf. Bij veel andere plug-ins moet je inloggen op de website om het overzicht te krijgen.

  1. Icepay

Icepay is vrij bekend in de markt met hun eigen plug-in voor WooCommerce. Ze bieden naast iDeal ook vele andere betaalmethodes aan zoals creditcard bijvoorbeeld, wat handig is voor internationale zaken. Icepay is eenvoudig te integreren, heeft lage iDeal tarieven en de plug-in is ook gratis. Wel rekenen ze eenmalig €25 setup kosten hiervoor.

  1. Multisafepay

Eén van de grotere spelers in de markt is Multisafepay. Met Fast Checkout kunnen klanten in verschillende shops snel en eenvoudig betalen, tenzij de shops via Multisafepay hun betalingen afhandelen.

  1. Mollie

Mollie is net zoals Sisow iDeal één van de eerste in de markt met opties in allerlei verschillende systemen. Ook WooCommerce werd in een vroeg stadium ondersteund. Mollie is eenvoudig en ook voordelig, terwijl het eerst bekend stond om zijn dure prijzen. Inmiddels zijn de prijzen minder concurrerend en kost het iDeal nog maar 0,29 cent per transactie.

  1. Pay.nl

Dit is een wat minder bekende aanbieder, maar biedt veel betaalmethoden aan en een gratis plug-in voor WooCommerce. Pay.nl biedt vooral ook veel mogelijkheden op het vlak van telefonische betalingen en SMS diensten en is door zijn zeer lage iDeal tarieven interessant voor een startende webwinkelier. Alhoewel, Credit Card tarieven zijn nog vrij hoog.

  1. Targetpay

Targetpay is wat langer op de markt en is qua aanbod en vrijstelling te vergelijken met Sisow. Het heeft geen maandelijkse kosten en heeft als iDeal tarief 0,49 per transactie maar dat geldt alleen als er minimaal 10 transacties per dag wordt gedaan. Zit je daaronder? Dan betaal je wel 0,70 en dat is in de huidige markt teveel. Targetpay biedt geen credit card mogelijkheid aan.

  1. Adyen

Dit is één van de grootste PSP’ers van Nederland en ze spelen ook internationaal een grote rol. Adyen richt zich met name op de grote partijen en als kleine, startende webshop ben je dan niet interessant. Bij grote volumes hebben ze zeer interessante tarieven en qua aantal betaalmethodes zijn ze een koploper. Adyen biedt zelf geen Woocommerce plug-in, maar online zijn er wel diverse plug-ins te vinden om Adyen aan een WooCommerce shop te koppelen.

  1. Postcode.nl iDeal

Postcode.nl biedt sinds kort iDeal aan tegen een bijzonder scherp tarief van 0,29 cent per transactie. Een WooCommerce plug-in is beschikbaar, je betaalt geen aansluitkosten en ook geen kosten voor uitbetaling. Postcode.nl is vooral bekend vanwege de Adres Api, die je ook in WooCommerce kunt integreren. En waarmee er minder kans op een foutief adres ontstaat. Postcode.nl biedt alleen iDeal aan, waardoor je naar anderen moet uitwijken als je ook andere betaalmethodes nodig hebt.

Welke WooCommerce iDeal kies je?

Als een beginner in webshops vraag je je nu misschien af welke aanbieders het beste voor jou zijn. Ben je op zoek naar de goedkoopste aanbieders? Dan adviseren wij jou om als beste voor Mollie en Postcode.nl te kiezen, omdat er geen abonnementskosten aan gebonden zijn. Sisow is wat duurder maar heeft zich bewezen in de afgelopen jaren als WooCommerce iDeal partner. Targetpay biedt een vergelijkbaar tarief als Sisow, maar alleen bij vele transacties. Het heeft geen Credit Card optie. Partijen zoals Multisafepay en Icepay zijn relatief duur voor kleine, startende webshoppers. Wie liever met zijn of haar eigen bank werkt kan voor Pronamic gaan.

Door de prijsverlaging en een goed ruim aanbod van andere betaalmethoden, loopt Mollie voorop op dit moment vergeleken met andere aanbieders.

Leave a Reply