Foto’s schieten met je telefoon

Waarvoor gebruik jij je smartphone allemaal? Zeker schiet je af en toe wel een fotootje ermee. Daarvoor moet de camera wel goed of minstens redelijk zijn. Maar wil je liever het beste wat er op dit moment te krijgen is? Dan ben je op deze mannen blog op de goede plaats.

Wat belangrijk is bij een camera

Tegenwoordig hebben smartphones zo een goede camera dat een fototoestel voor de meeste toepassingen overbodig is. Maar natuurlijk zijn er ook verschillen tussen telefoons. Wij hebben in dit mannen blog onderzocht wat de verschillen zijn, en enkele zeer goede smartphones uitgekozen. Daarbij hebben we gelet op de resolutie en kwaliteit van de foto’s die het apparaat kan maken, hoe goed de camera in het donker werkt, en hoe consistent en stabiel de plaatjes zijn.

De opties

We hebben een heleboel merken bekeken, waaronder Google, Huawei, Samsung en Apple en we hebben uiteindelijk de 3 beste opties uitgekozen. Deze presenteren we van laag- naar hoog geprijsd.

De Samsung Galaxy S9 Plus

Elk jaar komt er wel een nieuwe Galaxy, en deze heeft de beste camera tot nu toe! Dit is de eerste keer dat Samsung dubbele-camera technologie heeft gebruikt, dus deze smartphone heeft 2 camera’s van 12 Megapixel aan de achterkant, en aan de voorkant eentje van 8 Megapixel. Deze lens doet het heel goed in ’t donker, dus je kan ook ’s avonds goeie foto’s maken. Verder kan het apparaat ook goeie video’s schieten en heeft ’t een slow-motion modus.

De Google Pixel 3

Deze Android Smartphone van Google heeft verreweg één van de beste camera’s ooit. Ondanks het maar 1 lens heeft aan de achterkant, met een resolutie van 12.2 Megapixel, maakt het gewoon fantastische foto’s. Het heeft ook een nachtmodus, waarmee je als ’t best donker is nog goede foto’s kunt maken. Aan de voorkant heeft het een camera van 8 Megapixel, niet gek dus!

De Iphone XS

Voor de Iphone liefhebbers: Dit is de beste Iphone ooit gemaakt (tot nu toe), met een fantastische camera! Het heeft 2 lenzen van elk 12 Megapixel, met foto-stabilisatie, wat zorgt voor indrukwekkende plaatjes. Verder komen de kleuren heel natuurlijk, en heeft één van de lenzen de capaciteit om op grote afstand nog goede foto’s te schieten. Daarnaast heeft dit apparaat vooraan een 7 Megapixel camera, en ook nog sterk verbeterde camera-software.

Veel te kiezen, dus

Wij hopen dat dit artikel wat duidelijk heeft geschept over wat er nu allemaal op de markt is, wat camera-smartphones betreft. Veel plezier met je nieuwe toestel!

Leave a Reply