...
Kurio-store

Ultieme technologie voor kinderen

Kurio-store heeft al ruim 20 jaar ervaring in het ontwikkelen van interactief speelgoed en technologie voor kinderen. Op een innovatieve manier ontwikkelen zij, op technologie gebaseerde producten, zoals educatief speelgoed. De kindertablet van Kurio-store is de ultieme technologie voor kinderen.

Knoeiproef

Het gebeurd ieder kind wel eens. Ze zijn lekker enthousiast aan het spelen en rennen door het huis heen. Dan kan het voorkomen dat ze ergens tegen aan stoten en er eten of drinken wordt gemorst. Kurio Tab connect heeft hier rekening mee gehouden door haar tablet knoeiproef te maken! De tablet is bestand tegen waterdruppels en zijn spatwaterdicht. Dit betekent dat de tablets blijven werken op het moment dat er water over heen valt. Echter zijn de tablets niet waterdicht. Mocht het voorkomen dat de Kurio Tab connect in een bak met water valt dan zal deze het helaas niet meer doen.

Tijdlimiet

Kinderen verkiezen de tablet tegenwoordig vaak boven ander speelgoed of buitenspelen. Dit brengt zowel voordelen als nadelen met zich mee. Het is zorgt voor een rustmoment in huis voor zowel kind als ouder. Maar teveel tijd doorbrengen op een tablet is ook niet goed. Het zorgt ervoor dat een kind minder beweging krijgt en ook fysieke klachten komen vaak voor. Zo hebben veel kinderen last van een ‘tablet-nek’ of zelfs oogklachten. Kurio speelt hier op in door ouders de mogelijkheid te geven om een tijdslimiet in te stellen op de tablets. De tablet zal een signaal geven wanneer de tijd erop zit en na verloop van tijd vanzelf uit gaan. Hierdoor weet een kind waar het aan toe is en zullen er geen discussies ontstaan.

Richtlijnen beeldschermtijd

Om ervoor te zorgen dat kinderen niet teveel achter een beeldscherm komen zitten zijn er richtlijnen opgesteld. Vaste regels zijn er niet, het is meer een kwestie van verstandig zijn.

Voor kinderen van 2 t/m 4 jaar is het verstandig maximaal 30 minuten per dag aan beeldschermtijd te besteden. Een leeftijdscategorie hoger is het verstandig ongeveer 1 uur per dag achter de tablet te zitten, verdeeld over 4 momenten. Van 6 tot 8 jaar is 1 uur per dag het maximum waarvan 2 keer 30 minuten. Houd hierbij wel rekening met het feit dat kinderen ook bij andere of op school met een tablet bezig zijn. Probeer dit met de beeldschermtijd thuis af te stemmen.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn