Altijd en overal online zijn is nu makkelijker dan ooit. Je eigen wifi hotspot creëren kon al een langere tijd via je smartphone. Maar met de komst van de mifi routers is dit nog beter geworden.

Waarom je altijd online wilt zijn.

Laten we beginnen bij het begin, want waarom zou je überhaupt altijd online willen zijn? De redenen zijn uiteenlopen. Voor de een is het belangrijk om overal te kunnen werken, de ander wil onderweg online zijn en ook op de hoogte blijven van het laatste tech nieuws. En iemand anders wil tijdens zijn vakantie ook prima kunnen netflixen of internetten.

Hoewel er bijna overal wel een wifi hotspot beschikbaar is. En ieder hotel, winkelcentra, restaurant, en zelfs winkels en café’s een eigen wifi hotspot hebben. Zijn deze in veel gevallen niet toereikend en zelfs onveilig.

Wifi

Openbare wifi-netwerken niet zonder risico’s en nadelen.

Het gebruik van een openbaar wifi-netwerk is niet geheel zonder risico’s. Zo kunnen hackers meekijken met wat je doet en op deze manier bijvoorbeeld je betaalgegevens achterhalen. Wie zegt dat het wifi netwerk wel echt is, en niet opgezet met kwaadaardige bedoelingen?

Naast de veiligheidsissues zijn sommige netwerken gewoon niet goed genoeg. Vaak wordt de snelheid beperkt, zodat er wel gratis wifi kan worden aangeboden. Maar gasten enkel genoeg snelheid (mb’s)  krijgen om hun mail te checken en websites te bezoeken. Het streamen van films en muziek wordt dan onmogelijk gemaakt. Laat staan wanneer je iets wilt downloaden.

Je eigen wifi hotspot met een mifi router

In zulke gevallen wil je het liefst toegang hebben tot je eigen wifi hotspot. Net zoals je dat thuis ook hebt. Met een mifi router is dat mogelijk en werkt veel beter dan bijvoorbeeld de hotspot functie op je smartphone.

Wifi

Wat kun je met een mifi router?

Want wat is een mifi router nu precies en wat doet deze? In feite is het een draadloze router. Een router net zoals thuis, die je hoogstwaarschijnlijk van je internet en tv provider hebt gehad. Maar dan om mee te nemen. Geen kabels, wel een oplaadbare accu die tot wel 8 uur meegaat. En heb je een simkaart met internet bundel nodig.

De mifi router maakt gebruik van het 4G netwerk en in de toekomst 5G. Door het plaatsen van een simkaart met bundel, dit kan een sim only abonnement zijn. Of je kunt tweede simkaart aanvragen bij je telefoonprovider (duosim) om gebruik te maken van de data van je huidige abonnement.

Met de simkaart kan de mobiele router verbinding maken met het netwerk van je provider. Dit werkt net als bij een telefoon. Vervolgens gebruikt de router deze verbinding om een wifi-hotspot te creëren waarmee je tot 10 apparaten kunt verbinden.

Welke mifi router is het beste?

Er zijn momenteel een aantal mifi routers op de markt waarvan er enkele heel goed zijn. Vooral de modellen van Huawei zijn erg populair. Deze hebben diverse modellen van goede kwaliteit waarbij je kunt kiezen uit opties zoals een mifi router met dual band, simlock vrij, ook wel handig. En de mogelijkheid tot het gebruik van verschillende netwerken wanneer er bijvoorbeeld geen 4G beschikbaar is in de buurt.

Op deze pagina vind je enkele van de beste mifi routers van het moment, waaronder Huawei mifi routers die geschikt zijn voor 4G.

Wat heb je nog meer nodig om je eigen wifi hotspot te maken?

In feite heb je niet meer nodig dan zoals hierboven uitgelegd. Wel is het handig dat er een sterk 4G signaal is op de plek waar je een hotspot wil maken. Een 3G netwerk werkt ook maar levert gewoon minder snelheid.

  • Een simkaart met databundel is nodig om verbinding te kunnen maken. Denk goed na over hoe vaak je op deze manier een wifi hotspot gaat opzetten en waar je hem voor gaat gebruiken en vooral ook voor hoeveel mensen deze is.
  • Bij veel datagebruik is het aan te raden om een sim only met onbeperkte internetbundel te nemen. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan en is dit het goedkoopst bij veel datagebruik.
  • Daarnaast wil je natuurlijk gebruik kunnen maken van je eigen gemaakte wifi hotspot. En heb je hiervoor een apparaat nodig waar je het internet mee op kan, zoals je smartphone, laptop of een tablet.
  • Zorg ervoor dat alle accu’s van alle apparaten die je gebruikt opgeladen zijn. Of zorg voor een stopcontact of andere stroomvoorziening in de buurt wanneer je lang gebruik wilt maken van je wifi hotspot.

Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben, stel ze gerust via het contact formulier. Wij zijn benieuwd naar jouw manier van online zijn en ervaringen, en waarvoor jij je eigen hotspot gebruikt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply