...
Podcast

5 gratis podcast apps die je moet kennen

Podcasts zijn populair en extreem handig. Je hebt ze in allerlei soorten, de meeste podcast zijn gesproken podcast waarin de host of meerdere sprekers een discussie met elkaar aangaan, en of een onderwerp behandelen.

Zo zijn er podcast waar je iets van kunt leren, zoals business podcasts, die je helpen en handige hands on tips geven voor het runnen van je bedrijf. Maar zijn er ook podcasts over hobby’s en de meest uiteenlopende interesses. Naast de gesproken podcast zijn er ook nog muziek podcast, zie dit als een on demand radio show. Die je altijd en overal kunt beluisteren op elk apparaat.

Onze favoriete podcast.

Hier bij ons op het techness kantoor hebben we de traditionele radio al lang geleden ingeruild voor de podcast, en luisteren wij graag met z’n allen naar inspirerende en muzikale shows. Omdat wij een gemeenschappelijke liefde voor elektronische muziek en deephouse hebben. Is onze favoriete podcast zonder meer deze deephouse podcast uit Amsterdam.

Podcast zijn niet alleen leuk om naar te luisteren. Ook voor bedrijven is het een zeer geschikt middel om groei mee te realiseren. Met podcast kun je namelijk je doelgroep bereiken met interessante onderwerpen.

Wat is het, en hoe werkt het?

Wellicht is het luisteren van podcast nog nieuw voor je en weet je nog niet zo goed waar en hoe dit mogelijk is. In feite is een podcast een soort van audio feed waar je je op kan abonneren. Door je te abonneren krijg je via een van de vele podcast apps elke keer een melding wanneer er een nieuws show geupload is.

Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwe shows die je volgt. Hoe en waar kun je nu naar podcast luisteren? Podcast kun je overal vinden, er zijn websites die alle podcasts bijhouden en in hun database vermelden. En er zijn podcast apps. Met name de apps zijn interessant omdat je op deze manier een podcast via een tablet of smartphone kunt beluisteren waar je maar wilt.

5 gratis podcast apps.

Om je op weg te helpen met het vinden van shows waar je naar kunt luisteren en je op abonneren hebben we 5 gratis podcast apps die je moet kennen vermeld.

Apple Podcasts.

Apple is jaren geleden al begonnen met het apart vermelden van podcasts in de iTunes store. Later is daar zelfs de Apple Podcasts app voor gemaakt. Omdat Apple al zo lang bezig is met het aanbieden van podcasts, en enkele jaren geleden nog de enige was die dit deed. Vind je hier het grootste aanbod van shows.

Het enige nadeel is dat mensen met een show zich moeten aanmelden bij Apple Podcast, anders staat ze er niet in. Je kunt je eenvoudig abonneren op je favoriete show en showhost en of DJ. Je kunt makkelijk shows een rating geven en of feedback achterlaten. Deze informatie komt direct bij de maker van de show terecht.

Spotify Podcasts.

Sinds kort is Spotify ook begonnen met het vermelden van podcasts. In de Spotify app kun je via de bibliotheek op de categorie (menu item) op podcasts klikken. Vervolgens kun je zoeken op naam en of categorie naar leuke shows.

Omdat Spotify een van de meest gebruikte muziek streamingdiensten is met miljoenen gebruikers wereldwijd. Is de podcast bibliotheek een groot succes. Er is een ruim aanbod van verschillende shows en kun je net als bij elke andere app je abonneren, de show delen en of downloaden naar je apparaat voor wanneer je even geen internet bereik hebt. Klik hier voor Spotify podcasts.

The Podcast App.

Een zeer populaire app van het bedrijf Evolve Global. Deze app, heeft zowel een gratis als een premium versie beschikbaar. De gratis app is meer dan voldoende om naar alle podcast shows te luisteren. Het grote verschil met deze app en die van Spotify en Apple, is dat deze app zelf het wereldwijde web afspeurt naar alle podcasts en deze in hun app zetten.

Je hoeft als maker van podcasts dus niet zelf je show aan te melden om in deze app te komen staan. Dit gaat automatisch. Verder is de interface van de app zeer duidelijk en makkelijk te bedienen.

Mixcloud.

Hoewel je bij podcasts niet direct aan deze app denkt, is Mixcloud zonder meer een van de belangrijkste bedrijven geweest voor het maken van audio content. Mixcloud biedt al jaren de mogelijkheid voor DJ’s en radiomakers om hun shows gratis up te loaden en daarmee een groot publiek te bereiken.

Luisteraars kunnen naar een groot aanbod van diverse shows luisteren. Dit zijn DJ mixes, radioshows en natuurlijk podcast. Mixcloud heeft een website die helemaal is gebouwd om instat naar muziek te luisteren en nieuwe shows te ontdekken. De Mixcloud app werkt exact hetzelfde als de website, maar is natuurlijk ideaal om mee te nemen om overal naar je favoriete Deep House DJ te luisteren.

TuneIn

Ooit begonnen als verzamel database voor online radio zenders. TuneIn is een app waar je bijna alle online radiozenders kunt vinden. Vervolgens kun je deze makkelijk streamen naar bijvoorbeeld een chromecast, of via bluetooth naar je auto speakers. Je kunt favoriete radiozenders bewaren en makkelijk wisselen tussen zenders.

Sinds kort bieden ze ook podcasts aan, en kun je op dezelfde wijze op zoek gaan naar relevantie audio content.

Naast deze 5 gratis podcast apps. Zijn er nog velen meer, echter zijn niet alle apps gratis en even lekker in gebruik. Wat ons betreft zijn deze 5 gratis en of hebben een gratis versie en de beste in hun soort. Welke app gebruik jij, en mogen we zeker niet missen op onze telefoon? En naar welke shows luister je? Laat het ons weten door onderaan deze pagina te reageren met een bericht.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn