In het huidige digitale tijdperk is het erg belangrijk om een website voor je bedrijf te hebben. Dit kan echter een hele dure zaak worden als je het uit gaat besteden. Als je zelf een website gaat maken, kan dat een tijdrovende klus worden. Gelukkig is er een makkelijkere en goedkopere manier: websites maken met WordPress.

Wat is WordPress?

WordPress is een medium dat je helpt om mooie en professionele websites te maken, voor iedereen die bezig is met ondernemen. Op WordPress zijn verschillende abonnementen te vinden. De abonnementen hebben verschillende eigenschappen en prijzen. Afhankelijk van het soort en de grootte van je bedrijf kan je een bepaald abonnement kiezen dat het beste past. Naast verschillende abonnementen heeft WordPress ook verschillende thema’s. Het ene thema is meer geschikt voor een bedrijfspagina, de ander voor een zakelijke blog of een fotoblog. Het loont dan ook om bij de verschillende thema’s goed te kijken wat de uitstraling van het thema is en welke functies het thema heeft. Sluit dit aan bij je bedrijf?

Hoe werkt WordPress?

Om met WordPress te werken, hoef je geen ervaren webmaster te zijn. Waarschijnlijk zul je in het begin wel een beetje moeten puzzelen en proberen, maar het mooie van WordPress is dat je direct aan de slag kunt. Elk thema werkt weer net wat anders. Universeel is de balk aan de linkerkant van het beeldscherm. Hierin staan verschillende functies van je website, zoals het thema en het kopje “pagina’s”. Binnen je thema kan je bijvoorbeeld lettertypen en kleuren aanpassen. Onder “pagina’s” kan je nieuwe pagina’s aanmaken of bestaande pagina’s aanpassen. Als je een pagina maakt, staan er rechts bovenin het scherm verschillende opties. Je kan het concept opslaan, waarmee de pagina niet meteen online zichtbaar is, maar wel bewaard blijft. Als je op “voorbeeld” klikt, zie je de pagina zoals hij er op dit moment uitziet, in een nieuw tabblad verschijnen. Door op “publiceren” te klikken, wordt de pagina online gezet en is hij voor iedereen zichtbaar.

Aan de slagwordpress

Omdat de thema’s verschillend werken, zal je even moeten uitzoeken hoe het voor jouw thema precies werkt. Google kan je hiermee helpen. Door te googelen op je thema, krijg je vaak goede tips. Zo maak je met behulp van WordPress binnen korte tijd en goed werkende en professionele website. Veel plezier met het maken van je website met WordPress!

Leave a Reply