...
taaltest

De taaltest

De taaltest

’t Kofschip, ’s avonds en word / wordt. Grammaticale missers die iedereen kan maken. Hoe is het met jouw niveau Nederlands gesteld? Heb je nog iets onthouden van de taallessen op de middelbare school?

Waarom?

Wanneer je gaat solliciteren, op welke baan dan ook, dan wordt er vaak om een goede beheersing van de Nederlandse taal gevraagd. In woord maar ook zeker in geschrift. Een goed niveau Nederlands is essentieel voor de communicatie van een bedrijf. Zowel naar klanten als collega’s. In veel banen moet je bijvoorbeeld klanten bellen of mailen. Het kan raar overkomen als de mail vol spelfouten zit of de klant je telefonisch niet kan verstaan. Dit is waarschijnlijk niet wat het bedrijf wil uitstralen, vandaar dat ze dit bij een sollicitatie al vragen.

Meten = weten

Ben je benieuwd hoe het staat met jouw niveau Nederlands of wil je weten hoe je scoort op de taalnazi scale? Met de taaltest (https://www.youngcapital.nl/university-home/nederlandse-taaltest-hbo-wo) kom je erachter. De test geeft door middel van een aantal vragen een score en niveau weer. Deze is onder andere gebaseerd op de gemiddeldes van andere deelnemers. Er worden onderwerpen behandeld als grammatica en begrijpend lezen. Per onderdeel kun je zien hoe jij scoort, zo kun je ook goed zien waar je misschien nog wat bij moet schaven!
Er worden verder ook nog andere tests aangeboden, zoals een rekentest (https://www.youngcapital.nl/university-home/rekentest) en beroepskeuze test. Ze zijn allemaal gratis en geven een goed beeld van jou niveau. Altijd interessant om even te proberen dus!

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn