...
e-bike

De fiets van de toekomst: e-bike

Heb je interesse in het kopen van een e-bike maar weet je nog niet wat je mogelijkheden zijn? Het is handig om je van te voren goed te laten informeren, zodat je er zeker van bent dat je de beste keuze maakt. Bekijk bijvoorbeeld van te voren goed in welke prijsklassen je de elektrische fietsen kunt vinden, hoe je een keuze kunt maken tussen meerdere fietsen en welke zaken de uiteindelijke doorslag kunnen geven. Het kopen van een e-bike wordt zo een overdachte keuze waar je nog heel lang van kunt profiteren.

Bruikbare informatie over de e-bike

Een e-bike is een elektrische fiets die aangedreven wordt door een motor die zich op diverse plekken op de fiets kan bevinden. De sterkte van de accu hangt volledig af van jouw situatie en wensen. Met een elektrische fiets kun je het jezelf een stuk makkelijker maken: je bent sneller op je plek van bestemming, je hoeft jezelf niet moe te fietsen en daarbij ben je ook nog eens milieubewust bezig als je de fiets pakt in plaats van de auto. Er zijn zowel lichte als zware e-bikes, en dit hangt volledig af van het aantal onderdelen, maar ook het gewicht van het frame.

De gemiddelde prijs van een e-bike

Een e-bike is geen koopje, en er zijn dan ook veel dure modellen te koop. Een gemiddelde elektrische fiets kost rond de €1800, en dit is dus ongeveer twee keer zoveel dan een normale fiets. De prijs ligt natuurlijk hoog doordat er gebruik wordt gemaakt van een accu en andere handige onderdelen. Je kunt ook voor een tweedehands variant kiezen, en hier lever je wel in op kwaliteit en waarde, maar je kunt heel veel geld besparen. Vergeet niet dat de accu ook eens in de 5 jaar aan vervanging toe is, en dit kan nog extra kosten met zich meebrengen.

Maak een testrit op je nieuwe fiets

Als jij je keuze nog niet gemaakt hebt, is het aan te raden om een testrit te maken. Er zijn verschillende modellen die jaarlijks als beste worden verkozen. Het is belangrijk om uit te zoeken wat jij hier van vindt. Op basis van de testrit kun je gemakkelijker beslissen welke e-bike het beste bij jouw wensen aansluit. Ook heb je de mogelijkheid om vragen te stellen aan een medewerker van de winkel of showroom en krijg je goed advies over de verschillende e-bikes.

De goede e-bike kiezen

Hoe kun je er nu van verzekerd zijn dat je de beste keuze maakt? Een elektrische fiets kiezen is een belangrijke keuze, omdat je er veel geld in steekt en je wilt er natuurlijk zo lang mogelijk gebruik van maken. Winkels zullen als eerst vragen waar je de fiets voor wilt gaan gebruiken. Fiets je dagelijks korte stukjes? Dan is een lichtere accu de goede keus, maar als je lange afstanden fietst, is een zwaardere accu een goede keuze. Dankzij een testrit ontdek je welke variant voor jou het meest prettig is.

Voordelig een e-bike kopen? Kijk eens op Nieuwefiets-kopen.nl

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn