Wat zijn de voordelen van elektrisch roken?

We hebben ze allemaal wel op werk, die mensen die om het uur een sigaretje gaan roken. En als ze terugkomen hebben ze een enorme vieze walm bij zich. Gelukkig heeft de technische vooruitgang een hoop dingen mogelijk gemaakt. Zo ook elektrisch roken, maar wat zijn eigenlijk de voordelen ervan?

Chemische stoffen

Allereerst is elektrisch roken een stuk gezonder dan het roken van een sigaret en al helemaal beter dan het roken van zware shag. Dit komt doordat er in de tabak heel veel (vaak giftige) stoffen zitten, wel meer dan 4000 chemische stoffen in. Van deze stoffen staan er wel 40 stoffen bekend voor het veroorzaken van kanker. Door elektrisch te gaan roken verminder je de inname van al deze stoffen en zorg je ervoor dat je in ieder geval een betere inname hebt van stoffen die je inademt. Zo zorg je ervoor dat je de kans verminderd om de vreselijke ziekte kanker niet meer te krijgen.
Daarnaast stinkt het elektrische roken niet. Het is meer een soort waterstof wat je uit blaast in plaats van die vieze rook met die vieze stank.

Geen gele vingers meer

Van elektrisch roken krijg je ook geen gele tanden en gele vingers. Iets wat bij normale rokers wel gebeurd. Dit komt door de rook die langs hun vingers omhoog kruipt. De nicotine en andere stoffen slaan op de vingers neer en daardoor worden ze geel.
Geen slechte adem meer. Rokers staan erom bekend een slechte adem te hebben. Als ze overstappen op elektrisch roken zullen ze hier veel minder last van hebben. Doordat de rook stinkt gaat hun mond ook stinken als ze dit inademen. Bij de bijna geurloze elektrische sigaretten is dit al veel minder het geval.

Sneller stoppen met roken

Als mensen ervoor kiezen om elektrisch te gaan roken kunnen ze makkelijker van het roken helemaal afkomen. Dit komt doordat je af kunt bouwen met de hoeveelheid nicotine die jij in je E-sigaret stopt. Er bestaan zelfs vloeistoffen waar geen enkele vorm van nicotine meer in zit, waardoor de roker vanzelf geen zin meer heeft in een sigaret en dus een stuk sneller zal stoppen.

Leave a Reply