...
eSport

eSport wordt net zo normaal als de Olympische Spelen!

eSport kan net zo leuk zijn als live sportwedstrijden! Nu komen mensen samen om naar spannende voetbalwedstrijden, tennistoernooien of wielrennen te kijken. Bij dit soort wedstrijden en toernooien worden evenementen georganiseerd, waarbij producten worden verkocht die speciaal zijn afgestemd op de betreffende wedstrijd of het toernooi. Maar eSport wedstrijden kunnen net zo spannend en leuk zijn!

eSport wordt met de dag groter

Het kijken naar eSport, mensen die online spelletjes tegen elkaar spelen, wordt net zo normaal als de Olympische Spelen kijken. De gaming wereld is intens groot en zal de komende jaren alleen maar groeien. De events rondom het gamen wordt met de dag groter en bekender. De eerste stappen zijn al gezet. In 2015 keken al ruim 14 miljoen mensen naar de League of Legends season 5 World Championship finale. Dit was natuurlijk de ultieme droom van de makers en verkopers van het spel League of Legends.

Sponsoring

Bedrijven en merken kunnen doormiddel van dit soort eSport events een heel groot publiek bereiken. Het is dan ook niet heel raar dat steeds meer grote merken en bedrijven, die nu de bekende sporten sponsoren, ook de gaming wedstrijden gaan sponsoren. De liefde voor gaming verspreidt zich namelijk snel en het kijken naar eSport dus ook.
Wie weet kijk jij volgend jaar wel naar een live gaming wedstrijd Fifa, die door jou en je vrienden wordt gespeeld op EA Sports!

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn