...
Gratis stockfoto’s downloaden - Techness

Gratis stockfoto’s downloaden

Wat is een stockfoto?

Letterlijk vertaald is een stockfoto een foto op voorraad. Wat er echter mee wordt bedoeld is dat de foto rechtenvrij is en dus vrij gebruikt kan worden voor elk doeleinde. Deze foto kan zelf genomen zijn maar ook verkregen via een stockwebsite/beeldbank. Stockfoto’s worden vaak gebruikt om een website of artikel te ondersteunen.

Gratis foto’s downloaden in hoge resolutie

Stockfoto’s gaan ook mee met de tijd! De fotografen die de stockfoto’s maken, spelen in op de imperfecte trend. We willen niet alleen maar foto’s zien met stralend witte tanden. We zijn tenslotte allemaal mensen en niet perfect. Daarnaast worden foto’s in hoge resolutie aangeleverd, zodat je een professionele indruk achterlaat. Door stockfoto’s te combineren met je eigen afbeeldingen, kan je de kracht van stockfoto’s gebruiken en tegelijkertijd zorg je ervoor dat je uniek bent in de branche.

Gratis stockfoto’s voor jouw website

Ben je op zoek naar gratis foto’s voor jouw website? Techness heeft de beste stockwebsites voor jou op een rijtje gezet. Uiteraard kun je op iedere website gratis stockfoto’s downloaden.

Kaboompics

rel=”nofollow”>https://kaboompics.com
Top lay-out, waardoor alle foto’s al prachtig zijn. Ontdek de gratis afbeeldingen op Kaboompics. Begin hier met het downloaden van gratis foto’s, in hoge resolutie.

Stockfoto gratis - Techness

Alles voor de perfecte gratis foto.

Gratis stockfoto’s downloaden - TechnessUnsplash

Wij zijn fan van Unsplash. Echt prachtige foto’s en een super chille website.
Gratis stockfoto’s downloaden - Techness

Pexels

Ook Pexels is een top website om gratis stockfoto’s van te downloaden. Je kan eenvoudig zoeken door een zoekwoord in de zoekbalk aan te geven. Je moet wel in het Engels zoeken.

Gratis stockfoto’s downloaden - Techness

Stockvault

Ook Stockvault is een chille gratis stockfoto download website. Wel komen veel afbeeldingen overeen met de andere website, maar goed! Er zit altijd wel iets unieks tussen.
Gratis stockfoto’s downloaden - Techness

Rawpixel

Raw en hipster! Toffe stockfoto website! Met een hoop inspiratie.

Gratis stockfoto’s downloaden - Techness

Death To Stock

Death To Stock gelooft dat iedereen een artiest kan zijn en dus ook iedereen foto’s kan maken. Het voordeel is dat de foto’s erg uniek en soms artistiek zijn. Death To Stock stuurt bij een gratis account maandelijks een gratis set met prachtige foto’s.

        wat is een stockfoto

Splashbase

Splashbase, gewoon gratis en voor niets!

Gratis stockfoto’s downloaden - Techness

Stockpic

Een chille website, met een goed overzicht van de verschillende categorieën. Enige nadeel is dat er veel ads op de website zijn.

Gratis stockfoto’s downloaden - Techness

Splitshire

Splitshire heeft niet alleen gratis haar scherpe foto’s maar ook een aantal gratis video’s heel relax. Ze hebben niet heel veel foto’s & video’s maar de website is gebruiksvriendelijk en alles wat er op staat is dan ook goed.

stockfoto splitshire

Life of Pix

Niet een heel groot aanbod van stockfoto’s en de website kan ook wel wat optimalisatie gebruiken qua gebruiksvriendelijkheid, maar je kan zoeken op de fotografen en dat is wel oké!

Gratis stockfoto’s downloaden - Techness

Gratisography

Dol op konijntjes? Dan is deze stockfoto website echt is voor jou! Naast dat de website ons erg aanspreekt, werkt deze ook heel fijn.

Gratis stockfoto’s downloaden - Techness

The Pattern Libary

The Pattern Libary is vooral gericht op de websitebouwers onder ons, op deze zijn website een aantal patroon & achtergrond afbeeldingen te vinden.

wat is een stockfoto- the patern libaryPixabay

Pixabay zullen vele van jullie wel al kennen. Het is niet onze favo. Toch kan je er soms wat bruikbaars tussen vinden.

Gratis stockfoto’s downloaden - Techness

StockSnap

StockSnap is daarentegen wel weer een van onze favoriete stockfoto websites. Lekker overzichtelijk. Je vindt altijd wel waar je naar op zoek bent.

Gratis stockfoto’s downloaden - Techness

Travel Coffee Book

Voor vakantie en natuurplaatjes ben je op Travel Coffee Book aan het perfecte adres.

Gratis stockfoto’s downloaden - Techness

Tookapic

Hele fijne website en meer dan alleen maar een stockfoto download website. Het is een soort van social medium. Zeker de moeite waard om eens een bezoekje aan te brengen!

Gratis stockfoto’s downloaden - Techness

Negative Space

MMM… nou zo negatief vinden wij deze website niet. Prachtige stockfoto’s in een heel chill jasje gestoken.

Gratis stockfoto’s downloaden - Techness

Foter

wat is een foter stockfoto

Misschien wel de site met de meeste gratis stock foto’s, momenteel zijn dat er 335 miljoen. Het vinden van een foto moet dus wel goedkomen. Een ander groot voordeel is voor mensen met wordpress. Er is namelijk een plug-in die het dus nog makkelijker maakt om de foto’s te importeren in je blog of website.

Snapwire

Motto van Snapwire is, krijg de foto’s die je zoekt! Hoe ideaal!

Gratis stockfoto’s downloaden - TechnessFoodies Feed

Heb jij een foodblog of een andere food gerelateerde website en heb je even geen tijd om zelf een prachtig kiekje te schieten. Dan is Foodies Feed je reddende engel. Op deze stockfoto website vindt je prachtige food gerelateerde foto’s, waar je trek van krijgt.
Gratis stockfoto’s downloaden - Techness

New Old Stock

Vintage touch? Dat kan, op New Old Stock vind je stockfoto’s met een vintage feel. It’s all about Zwart-wit en Sepia.
Gratis stockfoto’s downloaden - Techness

Flickr

Flickr  is een toffe plek om foto’s te vinden. Het is eigenlijk een soort community. Flickr wordt gebruikt voor het beheren en delen van foto’s met anderen. Sommige fotografen vinden het helemaal niet erg dat je hun plaatjes gebruik. Check alleen even de voorwaarden. Wij vinden Flickr in ieder geval te gek! Zeker een aanrader om je even te registeren.
Gratis stockfoto’s downloaden - Techness

Freepik

Op zoek naar unieke afbeeldingen, vectoren, illustraties en meer? Dan ben je bij Freepik aan het juiste adres. Op Freepik vind je niet alleen gratis stockfoto’s, maar meer dan dat!  Iconen, PSD en foto’s voor jouw website of banners. Alles ontworpen door Freekpik zelf.
freepik stockfoto
Mocht je toevallig een persoonlijke foto op je website willen, dan kan je altijd op zoek gaan naar een fotograaf die je helpt bij jouw perfecte glamour fotoshoot. Je wil er natuurlijk goed uitzien en zelfverzekerd overkomen!
Ben je eerder op zoek waar je eenvoudig logo’s kan ontwerpen of waar je gratis icons kan downloaden?

  1. Wat is een stockfoto?
  2. Gratis foto’s downloaden in hoge resolutie
  3. Gratis stockfoto’s voor jouw website

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn