...
Hoelang duurt het om te ranken in Google?

Hoelang duurt het om te ranken in Google?

Hoelang duurt het om te ranken in Google?

Wij krijgen vaak de vraag. Hoelang duurt het nou eigenlijk voordat je rankt in de gratis zoekresultaten van Google? Ik denk dat de meeste SEO-specialisten reageren met een vaag antwoord. Het hangt natuurlijk ook van zoveel factoren af: websitesterkte, concurrentie, budget en andere vaardigheden.
SEO en linkbuilding zijn al ontastbaar en onduidelijk voor veel klanten, dus hebben wij besloten om een onderzoek te doen met als doel. Hoe kunnen wij antwoord geven op de vraag: ‘’Hoelang duurt het voordat wij ranken in Google?’’
In dit artikel proberen wij met een concreet antwoord te komen, waarmee je niemand te kort doet. Het hangt ervan af is verleden tijd.

Leeftijd van de website

De meeste pagina die ranken in de top 10 van de gratis zoekresultaten in Google zijn 2 jaar of ouder. Dan zal je jezelf al afvragen, als ik SEO ga inzetten voor mijn online business kan het 2 jaar duren voordat ik bezoekers krijg op dat specifieke zoekwoord. Dat wil je je klant natuurlijk niet vertellen.
Nog even voor de duidelijkheid. De ‘leeftijd’ is berekend vanaf de datum dat de crawlers van Ahrefs de pagina voor het eerst zagen.

Hoge domeinclassificatie

Specifieke urls van websites met een hoge domeinclassificatie (DR) ranken over het algemeen beter dan pagina’s met een lagere DR. Opzich is dit niet iets schokkends. Hoe beter de DR hoe beter de url. Ahrefs ‘Domain Rating metric (toont de kracht van het backlinkprofiel van een website) goed aansluit bij Google-rankings.
Wat als het volgende een feit is: ‘’ Slechts 5,7% van alle nieuw gepubliceerde pagina’s komt binnen een jaar naar Google Top 10.’’ Ook daar zijn wij als SEO-specialisten niet erg blij mee, maar het is de waarheid.
Wat als een zoekwoord echt een lage concurrentie heeft, of gewoon een heel laag zoekvolume. Kan je ook dan niet binnen een of twee jaren ranken in de top 10 in Google?
Ja, dat kan wel! Hoe lager de concurrentie, hoen lager het zoekvolume des te minder websites zullen hun best doen om hier hoog te scoren. Simpelweg omdat het niet voldoende interessant is.
Om antwoord te geven op de vraag: ‘’Hoelang duurt het om te ranken in Google?‘’

Kan je voortaan antwoorden met:

95% van de nieuw gepubliceerde pagina’s zullen binnen een jaar niet naar de Top 10 komen. Een goede kennis van SEO is een absolute must.
Wat als de klant aangeeft. Hier niet tevreden mee te zijn en snel resultaat wilt. Dan kan je aangeven dat met een makkelijker trefwoord het wel mogelijk is om sneller te ranken in de top 10 van Google.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn