...

De voordelen van een handdoekradiator

Ook in de badkamer wil je dat het lekker warm is. Niet elke radiator kan in de badkamer worden geplaatst, hier zijn speciale badkamerradiatoren of handdoekradiatoren voor. Deze zijn voorzien van een vochtwerende coating. Dit zorgt ervoor dat dit type radiator niet gaat roesten in vochtige ruimtes zoals de badkamer.

Waarom is er speciaal een radiator voor de badkamer? Een badkamer radiator zorgt ervoor dat de badkamer lekker warm is. Ook is het ideaal om je handdoeken mee te verwarmen, zo kun je optimaal genieten van een lekker warm douchemoment! Niet is fijner dan een lekkere warme handdoek om je schouders slaan nadat je een lekkere warme douche hebt gehad.

Normale radiatoren gaan na een tijdje roesten wanneer deze in een vochtige ruimte staan. Badkamer radiatoren worden daarom gemaakt van staal of aluminium en krijgen een oppervlaktebehandeling om het roesten tegen te gaan. Daarnaast zijn er ook rvs-radiatoren voor in de badkamer.

Let er wel op dat je in de badkamer alleen een radiator plaats die in een badkamer hoort. Plaats je een gewone radiator in de badkamer? Dan vervalt je garantie!

In badkamers zie je vooral verticale radiatoren en minder vaak de horizontale. Verticale radiatoren zijn ideaal voor in de badkamer omdat ze vrij weinig ruimte innemen.

Als je de radiator in de badkamer wilt plaatsen, is belangrijk om goed te controleren of de radiator die je wilt kopen geschikt is voor vochtige ruimtes. Dit staat vaak in de productspecificaties vermeldt. Een handdoek laten drogen op een radiator? Let er dan goed op dat je een handdoekradiator koopt!

Je wilt natuurlijk een gelijkmatige warmteverdeling in de badkamer. Het is daarom aan te raden om de radiator op de koudste plek te plaatsen, bijvoorbeeld bij het raam. Zo verdeel je de warmte wat meer. je kunt de radiator natuurlijk ook naast je douche/bad plaatsen. Zo heb je altijd een warme handdoek binnen handbereik!

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn