...

Zelf professioneel de auto wassen

De één gaat iedere zondag naar de autowasserette en de ander vindt één keer per twee maanden meer dan genoeg. Het wordt aanbevolen om de auto minimaal één keer per maand te wassen om de lak te beschermen. Dit geldt met name in de wintermaanden als er strooizout op de wegen ligt, dat is funest voor de conditie van de lak.

Ongeacht hoe vaak je met door de wasserette rijdt, iedereen heeft een (paar) keer wel eens zin in een écht grote schoonmaak. Naderhand heb je even weer dat heerlijke gevoel alsof je auto weer spiksplinternieuw is. Hoe ga je te werk?

Het interieur

Het auto-interieur is misschien wel het meest verwaarloosde deel van de auto tijdens de wekelijkse schoonmaak. Even stofzuigen, doekje over het dashboard en klaar. En dat terwijl de auto van buiten net helemaal lekker uitgebreid gewassen, gespoeld en gewaxt is. Een grote schoonmaak is dus een goed moment om eens even extra stil te staan bij de binnenkant van de auto. Immers, je zit er toch iedere dag zelf naar te kijken.

Het begint allemaal met een goede auto interieur reiniger. Kies er eentje die bij jouw auto-interieur past. Zo heb je verschillende poetsmiddelen voor lederen of stoffenbekleding. Met name als je hebt gekozen voor een licht interieur, dan is het raadzaam om de bekleding af en toe eens goed aan te pakken. Wrijf je reiniger in de stoelen en op de achterbank en gebruik een ander middel om het dashboard te reinigen. Vergeet ook niet om alle ruiten eens van binnen te poetsen met een goede ruitenreiniger!

De lak weer laten glanzen!

Wil je ook eens wat extra aandacht aan de buitenkant besteden? Ga dan eens zelf aan de slag met goede autopoetsmiddelen. Er zijn veel producten op de markt, waarvan Mirror Bright misschien wel één van de beste productlijnen is. Op de verpakking vind je een uitgebreide instructie over hoe je het product gebruikt en hoe je de auto het beste kunt laten glimmen!

Begin met een goede velgenreiniger om de velgen tot in de hoekjes schoon te krijgen. Gebruik hierbij een paar handschoenen, want velgenreiniger is vaak agressief spul. Zijn je velgen erg vies? Doe deze eerst, zodat het vuil dat je eraf spoelt niet op je net gepoetste auto terecht komt. Gebruik daarna een autoshampoo en ten slotte een wax. Op die manier bescherm je de lak, zodat deze in topconditie blijft! Je wilt immers zo lang mogelijk van het resultaat van je werk genieten.

We wensen je veel succes met de grote schoonmaak en veel plezier met het resultaat!

 

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn