...
krediet kaart

Hoe kan een krediet kaart jou helpen?

Wat is en krediet kaart? Goeie vraag, De naam zegt het zelf: er wordt je een zeker krediet of uitstel van betaling gegeven. Pas de maand na je uitgaven betaal je het totaal van de die maand verrichte aankopen. Voor deze dienstverlening hoef je niets te betalen. Het is volkomen gratis! De meest bekende zijn Visa en MasterCard.
Heb je echter te veel uitgegeven met je kredietkaart en je kan dat bedrag niet aflossen wordt er je een rente aangerekend die behoorlijk kan oplopen. Doorgaans schommelt die tussen de 13 en 15%. Precies daarin zit de winst van de kredietverstrekker. Weinig mensen zijn zich daarvan bewust en betalen aldus veel meer dan ze eigenlijk uitgegeven hebben.

Voordelen

Kredietkaarten zijn gemakkelijk te gebruiken. In het bijzonder voor de personen die graag winkelen op het internet want niet alle webwinkels bieden je de kans om af te rekenen met een debietkaart. Daarenboven is het veel gemakkelijker om online bijvoorbeeld een hotel te boeken met behulp van een kredietkaart.
Als je gebruik maakt van een kredietkaart heb je enige zekerheid. Aankopen met een zo’n kaart zijn vaak verzekerd tegen verlies en diefstal, in het bijzonder bij online shops. Daarnaast kan je de bestelling van een product annuleren als het verloren is gegaan bij een levering.
Het allergrootste voordeel van een kredietkaart is dat de betalingen worden uitgesteld tot op het einde van de maand, zonder dat je daar extra kosten moet voor betalen. Bovendien kan je je betalingen spreiden, al hangt er hier wel een prijskaartje aan vast. De kredietverstrekker rekent je dan een kredietrente aan.
Hopelijk heb je door het lezen van deze tekst de voordelen van de krediet kaart goed begrepen. Het hebben van een krediet kaart kan erg gunstig zijn, dus er één bezitten is geen overbodige luxe.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn