...
Sociale netwerk

Monecy – the new social network?

Monecy – het nieuwe sociale netwerk

Na een aantal jaar geen sociaal netwerk meer te hebben gehad van Nederlandse bodem. Hebben vier ondernemende studenten een sociaal platform bedacht die de strijd aan wilt gaan met de ‘big players’ van social media zoals Twitter en Instagram. De ondernemers voelde de behoefte naar een Nederlands sociaal platform met als droom wereldwijd gebruikers te vergaren. Techness vroeg de jonge ondernemers naar hun applicatie. Wat is de kracht van Monecy en waarom is het zo awesome?

Monecy – hoe werkt het?

In de app Monecy kan je net als op andere social media platformen een gratis account aanmaken. Nadat je je account hebt aangemaakt kan je reacties en foto’s posten in verschillende topics. Het is je missie om zoveel mogelijk stemmen te bemachtigen van andere Monecy gebruikers. Hoe leuker je berichten zijn en hoe meer mensen je volgen – des de groter is je kans dat je stemmen bemachtigd. Als je meer volgers wilt of wanneer je zelf meer gebruikers wilt volgen dan kan je op Monecy zien wie van je Facebook vrienden de app Monecy ook gebruiken. Des de meer gebruikers je volgt, des de meer je persoonlijke tijdlijn wordt opgevuld. Op je tijdlijn zijn de berichten van de gebruikers die jij volgt namelijk terug te zien.

Monecy en de topics

Even terug naar de topics van Monecy, wat zijn dit nou precies? Bij Monecy kan je verschillende topics tegen komen, denk hierbij aan: ThingsIHate, ThatFeeling, In2030 en WhatIf. Grappige topics van diverse aard en filosofische houding. Een topic is bijvoorbeeld vier dagen beschikbaar en daarna kan er niet meer in gepost worden. Een topic kan daarentegen ook een langere periode lopen tot wel een paar maanden. Iedere topic heeft een leaderboard – hier staan de posts met de meeste stemmen. Daarnaast is het leaderboard opgedeeld in drie categorieën. Zo heb je het algemeen klassement met de beste posts van alle Monecy gebruikers maar ook een klassement van berichten van gebruikers die jij zelf volgt. De uitslag van de ‘gesloten’ topics zijn ook terug te vinden applicatie – zo kan je zien wie de winnaars zijn van de topic.

Wat maakt Monecy uniek?

Monecy heeft iets dat zich onderscheid van de ‘big players’ op social media gebied – je kan namelijk iets winnen! Als je bericht hoog in het algemeen klassement eindigt dan verzamel je punten voor een hogere rank in Monecy. Door een hogere rank kan er een icoontje verschijnen bij je profielfoto. Bij sommige topics wordt er ook een prijs weggegeven aan de winnaars, hier kan je de hogere ranking dus goed voor gebruiken. Hoewel Monecy goed is voor plezier kan je er dus ook nog wat uithalen.

Monecy ook voor ondernemers

Monecy is sinds 1 mei beschikbaar op iOS en Android en richt zich nu al op de groei om een internationaal sociaal netwerk te vormen. Het verdienmodel van de applicatie zit hem in de topics. Naast Monecy kunnen namelijk ook andere bedrijven of organisaties een topic verzinnen en hosten voor de Monecy gebruikers. Het is natuurlijk interessant om een groot publiek te vragen naar een vraagstuk van de maatschappij of een onderneming.

Techness is benieuwd of het de heren van Monecy lukt om die nieuwe speler op het gebied van Social Media te worden!

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn