...
Techness Review Google Home

Review Google Home

Review Google Home

We vallen maar meteen met de deur in huis! Google Home is een leuk en innovatief apparaat. Het enige nadeel is dat Google Home alleen nog in de VS wordt verkocht. Op zich kan je het natuurlijk eenvoudig online bestellen via een lokale webshop in de VS en vervolgens naar Nederlands laten importeren. Als je goed engels kan is dit geen enkel probleem, je moet alleen nog even denken aan een verloopstukje (Amerikaanse stekker). Ook zijn de meeste ondersteunde diensten gericht op de Amerikaanse markt. Denk hierbij aan de Amerikaanse maten en eenheden. Houd dit dus in gedachte bij de aanschaf van jouw nieuwe gadget. 
Tot op heden heeft Google nog geen indicatie gegeven van wanneer we ondersteuning voor andere talen en landen kunnen verwachten, maar verwacht maar niet dat onze kleine kikkerlandje hoog op het lijstje staat.
Techness Review Google Home
 
 

Het Design

Zoals we van Google gewend zijn is het design weer prachtig en vooruitstrevend, met slechts een enkele knop, achterop de Google Home is het apparaatje verder helemaal glad en strak. Bovenop de Google Home zit er een aanraak gevoelige sensor. Door te vegen verhoog of verlaag je het volume, met een enkele tik stop of pauzeer je de Home. In het begin is het gewoon even uitproberen. Je merkt snel genoeg wat het apparaatje doet.

Toffe functies van de Google Home

Alles wat je wil weten, kan je aan Google Home vragen. Of je het antwoord krijgt dat je verwacht dat moet dan nog maar blijken. Wat wij in elk geval een toffe feature vinden is het dagoverzicht dat de Home biedt.
Roep ‘Good morning’ tegen de Assistant om een opsomming te krijgen van wat je te wachten staat. Home vertelt je ‘s het weerbericht, eventuele files op weg naar je werk, plus je afspraken en reminders voor die dag. Ideaal! Vervolgens krijg je een zelfgekozen selectie van nieuwspodcasts. Zo kun je bijvoorbeeld het laatste BBC News-journaal terugluisteren of een technologie-update van Amerikaanse zenders aanhoren. Dit is dan weer wat wij bedoelen met Amerikaans gericht. Leuker zou zijn als we nieuws van NOS of 538 konden horen.
Het is informatie die je normaal in je bed zou opzoeken op je smartphone, maar nu voorgelezen. Als je echt lui bent en van gadgets houdt is de Google Assistant iets voor jou.

Van de nieuwste tunes tot 5 sterren restaurants

Google Home kan niet alleen verbonden worden met je audio-apps, zoals Spotify of SoundCloud, maar ook met andere slimme apparaten in je huis. Heb je bijvoorbeeld een Nest-thermostaat (wij wel op kantoor), Hue-lampen (zelf die hebben wij) of slimme stopcontacten (yes, ook die hebben wij), dan kun je verschillende acties uitvoeren met je stem. Wij moeten er echt bij zeggen dat dit fantastisch werkt. Maar ook in de keuken is de Google Home erg handig, zo kan je makkelijk een alarm instellen terwijl je handig nog vies en vettig zijn.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn