...
3D printer

Slim 3D printen met de Prusa i3 mk3

Het is niet voor niets zo dat de Prusa i3 mk3 bekendstaat als de slimste 3D printer op de markt. Dat komt vooral door de vele smarttoepassingen die zijn gedaan door de fabrikant. In de eerste plaats is er bijvoorbeeld veel aandacht voor de veiligheid. De printer kan hier zelf een belangrijke rol in spelen. Dit is te danken aan de vele controlemechanismen op basis van de sensors die in de printer zitten. Dit is echter lang niet het enige dat dit model te bieden heeft. Er spelen nog veel meer zaken mee.

Sensors op negen punten


De Prusa i3 mk3 is uitgerust met 9 sensors. Die zorgen ervoor dat het gehele proces in goede orde verloopt. Dat betekent dus ook dat wanneer op één van deze negen punten iets niet in orde is, er direct iets aan gedaan kan worden. Het voordeel hiervan is dat het ontwerp en het eindresultaat gelijk aan elkaar zullen zijn. Er is nauwelijks nog ruimte voor fouten. Dit is natuurlijk zakelijk net zo interessant als wanneer de printer creatief wordt ingezet. Het maken van prototypes en modellen kan heel handig worden gedaan op deze wijze. Dit is een pluspunt.

Zeer gemakkelijk in gebruik


De Prusa i3 mk3 is ook aantrekkelijk vanwege het gebruiksgemak. Het gebruik van de sensors speelt hier ook een belangrijke rol in. Daarnaast is de 3D printer ook gewoon gemakkelijk te bedienen. Dat komt bijvoorbeeld doordat ook de hardware van het hoogste niveau is. Op die manier kan er dus eigenlijk niets misgaan wanneer er prints worden gemaakt. Dat maakt de printer ook heel geschikt voor verschillende doelgroepen. Niet alleen gevorderden, maar ook beginners kunnen er dan van alles mee maken. Dit is een essentieel onderdeel van het succes van deze printer. Dit was een doel van de fabrikant.

Het heatbed flexibel kunnen gebruiken


Een pluspunt van de Prusa i3 mk3 dat bij de nieuwere versies sterk geldt, is de manier waarop met het heatbed wordt omgegaan. Dit is namelijk gemakkelijk te verwisselen. Zo is er een glad model, maar ook een meer ruw model. Dit is geen klein detail. Op die manie ris er veel mogelijk op het gebied van ontwerpen die nog dichter bij een persoonlijk resultaat liggen. Alleen al om die reden is de opkomst van deze optie voor veel gebruikers een vooraanstaande reden om deze printer te willen gebruiken. Maak hier daarom ook optimaal gebruik van.

 

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn