...

Ondernemers opgelet! Stimuleer hergebruik van plastic en papieren draagtassen

Door het initiatief om zwerfvuil op straat tegen te gaan is het al een aantal jaren niet meer gebruikelijk om rond te lopen met een plastic tas. Zo worden plastic tasjes niet meer gratis aangeboden en zien we steeds meer alternatieven op de plastic tas.

Wat vaak over het hoofd wordt gezien is dat het produceren van een tas van papier nou niet zozeer milieuvriendelijker is dan haar plastic vorm – het verschil zit hem namelijk in het recycleproces. Plastic is namelijk veel schadelijker om te recyclen dan papier. De beste oplossing om zwerfvuil van tassen tegen te gaan is om men aan te sporen om tassen – van plastic èn papier – te hergebruiken. Dit kan gerealiseerd worden door aparte en creatieve papieren draagtassen te ontwerpen die mensen niet willen weggooien.

Online gemakkelijk een draagtas ontwerpen

Door de groei van het internet is het tegenwoordig zeer gemakkelijk om plastic en papieren draagtassen online te ontwerpen, bedrukken en te bestellen. In een paar klikken is het mogelijk om online een beslissing te maken over het formaat, de print, kleur en nog vele andere dimensies van de draagtas.

Daarnaast zijn er ook verscheidenen applicaties en software – denk hierbij aan Photoshop, Illustrator of Inkscape – om een  passend design te creëren dat bij jouw brand of bedrijf past. Door een aantrekkelijke papieren draagtas te ontwerpen is het dus mogelijk om hergebruik te stimuleren en tegelijkertijd ook reclame te maken. Dit is tevens ook één van de redenen waarom papieren tassen enorm in vraag zijn gestegen bij bedrijven.

Mocht je hulp nodig hebben in het ontwerpproces dan is er online ook nog eens onwijs veel design inspiratie te vinden om op ideeën te komen.

Voordelen van papieren draagtassen

Nou is er een debat over wat nou beter is; de plastic of papieren draagtas. Uiteindelijk heeft elk soort verpakking haar voor- en nadelen. Toch hangen er voor bedrijven ontzettend veel voordelen aan het kiezen voor papieren draagtassen over plastic tassen.

Zo bieden draagtassen van papier de volgende mogelijkheden:

  • Keuze uit verschillende kleuren papier om op te vallen.
  • Personalisatie van design, vorm en handvaten (niet gelimiteerd aan maar een soort formaat).
  • Papieren draagtassen zijn goedkoper dan plastic tassen om te produceren en dus perfect als promotiemateriaal, productenverpakkingen en branding.

Ook heeft men vaak een voorkeur voor het gebruiken van papieren draagtassen aangezien ze gemakkelijk te dragen zijn, veel ruimte bevatten om spullen in op te slaan en er vaak ook luxer uitzien dan een plastic  tas. Dit “luxe” effect zorgt er dan ook weer voor dat mensen zuiniger met de tas om zullen gaan en de tassen dus niet meteen na een keer gebruiken op straat eindigen.

 

 

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn