Thuiswerken wordt leuk met een snelle internetverbinding

Niets is zo fijn als het kunnen werken vanuit huis in je eigen veilige omgeving. Het is dan ook niet verrassend dat deze werkwijze niet langer een trend is, maar een ontwikkeling wordt. Eén ding staat centraal om het mogelijk te kunnen maken: een betrouwbare internetverbinding. Er zijn verschillende soorten internetpakketten, maar wat voor internetverbinding past nou het beste bij jouw situatie?
 

Hoeveel MB heb je nodig voor snel internet?

Voordat je beslist voor welk pakket je kiest, is het handig om te kijken naar wat voor soort gebruiker jij bent. Zo weet je zeker dat je het pakket kiest dat het best bij je past. Moet jij voor je werk veel mailen en surfen op internet? Dan heb je aan een internetsnelheid van minimaal 2 Mb/s meer dan genoeg. Moet jij echter ook bellen via internet en bijvoorbeeld video’s op YouTube bekijken? Dan heb je een snelheid van minimaal 4-8 Mb/s nodig. Wanneer meerdere mensen gebruik maken van de internetverbinding loopt het aantal MB’s al snel op.

Hoeveel mb internet heb ik nodig in thuis?
Om dit nog beter in kaart te brengen hebben wij een overzicht van de verschillende handelingen met de benodigde snelheid in kaart gebracht.

• Mailen zonder bijlage is slechts 1 Mb/s
• Rondkijken op eenvoudige websites kost ongeveer 1 tot 2 Mb/s
• Een nieuwe post op social media plaatsen of je tijdlijn checken kost ook ongeveer 1 tot 2 Mb/s
• Skypen of bellen via internet kost meer dan 4 Mb/s
• Een nieuwe vlog op YouTube kijken kost je 4 tot 8 Mb/s
• Wil je Netflix streamen dan kost je dit 16 tot 24 Mb/s
• Grote bestanden downloaden via bijvoorbeeld WeTransfer kost ongeveer 8 tot 24 Mb/s

Zoals hierboven is te zien heb je al snel veel Mb/s nodig, zeker als je thuis niet de enige ben die internet gebruikt. Hoe kan je nou het beste inschatten hoeveel capaciteit je nodig hebt, is lastig te bepalen. Het verschilt namelijk echt per persoon. Internet doet het namelijk al vanaf 0 kb/s maar de vraag is hoelang wil je wachten en hoeveel heb je ervoor over.
 

Glasvezel internet

Steeds meer mensen kiezen voor internet via een glasvezelverbinding. Dit kan bij verschillende aanbieders, KPN heeft het grootste aandeel in glasvezelaansluitingen.
 
Zo kun je razendsnel down- en uploaden, zélfs als het hele gezin tegelijkertijd gebruikmaakt van hetzelfde netwerk. Je kunt dus ook jouw favoriete muziek downloaden voor de ultieme focus. Nog een bijkomend voordeel van glasvezel is dat je altijd stabiel internet hebt. Voor het werken vanuit huis is het belangrijk een constante verbinding te hebben om zo optimaal mogelijk je werk te kunnen doen. Als je kiest voor glasvezel, word je dus niet meer gestoord door externe factoren als haperingen en kun je zorgeloos werken.
 
Glasvezel wordt momenteel al door ruim twee miljoen huishoudens in Nederland gebruikt, maar het is niet altijd mogelijk op alle adressen. Check online of er bij jou al glasvezel aangelegd is.
 

Standaard kabelinternet

Naast het populaire snellere glasvezel internet kun je ook kiezen voor het standaard internetpakket. Het grootste verschil vergeleken met glasvezel komt naar voren bij het down- en uploaden. Bij glasvezel staan deze snelheden namelijk gelijk aan elkaar, maar bij kabelinternet is dat niet zo. Met name bij het regelmatig versturen van bestanden komt dit naar voren.

Leave a Reply