...
Techness

3 redenen waarom een urenregistratie loont

De blogsite ZZP barometer constateerde het al eens, steeds meer zelfstandigen zonder personeel werken op basis van een vaste prijs.  Ze spreken een vaste prijs af met de opdrachtgevers waar de opdracht voor gemaakt gaat worden. Vooral nieuwe klanten vinden het prettig om zo te werken. Op deze manier weten ze namelijk goed waar ze aan toe zijn. Het geeft ze tevens de kans om  te zien wat voor vlees ze in de kuip hebben zonder hiervoor een verder risico te hoeven lopen.

De opdrachtnemer vindt daarnaast ook prettig omdat hij niet de discussie aan hoeft te gaan met de klant wanneer deze buiten de urenquota gaat. En vooral de beginnende ondernemer ziet hierbij ook zijn kans schoon om scherp op de doelgroep in te kunnen zetten. Daarnaast vinden ze het ook prettig dat ze door de vaste prijs geen extra administratie. Toch is het voor niet voor elke opdracht even verstandig. We leggen je uit waarom je hier je voordeel mee kunt doen. Als startende ondernemer kun je aanspraak maken op fiscale aftrekposten zoals de startersaftrek en de zelfstandigheid aftrek. Maar hiervoor moet je wel voldoen aan een bepaald urencriterium. Wanneer je een registratie van je uren bijhoudt is dit voor de belastingdienst makkelijk aan te tonen. Je besteed dan in een kalenderjaar 1225 uur aan je onderneming. Als je een urenregistratie bijhoud kan je aan de belastingdienst goed aantonen dat je voldoet aan deze criteria. Veel zzp’ers zijn bang om bij het aannemen een discussie aan te gaan over de financiële vergoeding. Dit geldt zeker voor de starters. Om die discussie te voorkomen gaan ze een klus aan met een vast afgesproken prijs. Zolang je binnen de uren blijft die aan de afgesproken samenhangen is er niet veel aan de hand. Het probleem ontstaat pas al er boven deze uren uitgekomen wordt. De extra uren worden dan al snel voor eigen rekening genomen, Hierdoor verdien je dan minder dan je de uren waar je wel voor gewerkt hebt. En dat is natuurlijk zonde. Want daarmee ontneem je ook een deel van je kans om als ondernemer te groeien. Want extra geld betekent niet alleen extra inkomsten voor jezelf maar ook meer mogelijkheden om te kunnen investeren in materiaal of andere goederen. Dat is zonde en vaak niet nodig. De urenregistratie zorgt voor een goed overzicht van de gewerkte uren in je bedrijf, dat is niet alleen handig voor de belastingdienst maar ook voor jezelf. Je weet hierdoor precies waar er uren blijven liggen of welke werkzaamheden teveel tijd kosten – en je dus beter uit kan besteden – maar de uren zijn vaak via online software makkelijk op te slaan en door te factureren. Je kunt de uren dus zo doorsluizen naar je factuur. Wat weer extra administratie hierdoor bespaar je weer tijd en dus geld.

Urenregistratie kan tegenwoordig snel en effectief ingezet worden in elk bedrijf zonder dat dit ingewikkeld hoeft te zijn. Zeker als je hier handige online software gebruikt die de ervoor kan zorgen dat alle uren overal inzichtelijk zijn. Probeer ook goed te blijven overleggen als ondernemer met de klant want die snapt maakt vaak al te goed dat de zon niet voor niets opgaat! En je zult straks zien dat er ondernemen op deze manier nog veel leuker gaat worden.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn