...

Een veilige werkomgeving voor jou en je klanten met een SSL-certificaat

Een SSL-certificaat, weet jij wat dat is? Tegenwoordig doen we steeds meer online, we bestellen onze boodschappen online, we kopen kleding via webshops en communiceren veel via Social media. Voor al deze handelingen moeten we een account aanmaken met onze persoonlijke gegevens. Hoe goed zijn onze gegevens eigenlijk beschermd tegen cybercriminelen en hoe kunnen wij ervoor zorgen dat wij verantwoord omgaan met onze gegevens.

Wat is een SSL-certificaat?

Een SSL- certificaat is een beveiligde laag tussen een server en een browser. SSL staat voor Secure Sockets Layer. Een website met een SSL-certificaat kun je herkennen aan de link. Aan het begin van de link staat altijd ‘http://’, bij een website met SSL-certificaat staat er ‘https://’. De s staat ‘secure’ dus voor een beveiligd netwerk.
De extra laag beschermt je tegen cybercriminelen. Stel je voor jij wil een mooi shirtje bestellen op een webshop. Jij vult je gegevens in. Je begint met je persoonsgegevens, dan je bankgegevens en tot slot je adresgegevens. Voor een cybercrimineel is het heel makkelijk om die gegevens tijdens het doorsturen te onderscheppen, als de website geen gebruik maakt van een SSL-certificaat.

william-iven-8515 (1) (1) (1)Welke SSL-certificaten zijn er?

Er zijn drie verschillende soorten SSL-certificaten.

Een simpele validatie (Domein validatie)

Dit SSL-certificaat is de meest simpele. Er wordt een controle gedaan via een e-mailadres dat bij je profiel moet horen. Dit laat een klant zien dat de website beveiligd wordt doordat zij eerst een e-mail moeten valideren. Bij dit SSL-certificaat is een domeinnaam inclusief het ‘www’ subdomein beschermd. Je kan hier je SSL-certificaat kopen bij Versio.

Een organisatie validatie (Domein validatie wildcard)

Bij dit SSL-certificaat wordt er iets meer gecontroleerd. Bij deze methode wordt er ook een KvK check gedaan en er wordt telefonisch contact opgenomen met het zakelijke telefoonnummer dat genoteerd staat bij de KvK registratie. Dit certificaat straalt uit dat het bedrijf een solide bedrijf is die waarde hecht aan veiligheid. Dit SSL-certificaat is geldig voor een domeinnaam met alle subdomeinen. Koop hier je wildcard SSL certificaat.

Een uitgebreide validatie

Dit is de laatste en het meest uitgebreide SSL-certificaat. Dit certificaat is eigenlijk hetzelfde als de organisatie validatie, maar bij deze validatie krijgt je voor de link een groene bedrijfsnaam. Dit is vaak het geval bij banken en grote webshops. Koop hier je uitgebreide validatie. Koop hier je https certificaat.

Waarom een SSL-certificaat?

Een SSL-certificaat maakt internetverkeer veiliger en betrouwbaarder. Als klanten zien dat je beschikt over een van de SSL-certificaten, zullen klanten niet twijfelen om iets bij jou te bestellen. Je wil natuurlijk dat de gegevens van jou en van je klanten veilig zijn en veilig blijven. Ook is een SSL-certificaat belangrijk voor je zoekpositie in google. Google blokkeert websites die geen SSL-certificaat hebben. De vraag is dus niet waarom SSL, maar waarom niet?

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn