...
Workspace

Waarom een CAD opleiding een goede investering is

Het volgen van een CAD opleiding is een goede investering in je medewerkers en je bedrijf. Zo is het mogelijk om medewerkers te laten omscholen tot bijvoorbeeld een CAD-tekenaar, een modelleur of een werkvoorbereider. Het grote voordeel van CAD opleidingen is dat de kwaliteit van de opleiding hoog ligt doordat aan verschillende richtlijnen voldoen moeten worden om deze trainingen te kunnen geven. Daarbij ontvangen je medewerkers een certificaat die wereldwijd erkend wordt. Meer weten? Ontdek hier hoe een CAD opleiding van toegevoegde waarde kan zijn voor je bedrijf.

Wat zijn CAD opleidingen?

CAD staat voor computer aided design). Het is een software dat voornamelijk gebruik wordt door architecten, ingenieurs, tekenaars, kunstenaars en anders vakmensen die een technische tekening nodig hebben. Deze software is geschikt voor tekeningen in 2D en in 3D. Aangezien CAD een zeer uitgebreide software is zijn er meerdere trainingen ontwikkeld. Zo worden er onder andere trainingen op het gebied van Dynamo, autoCAD 3D, BIM, Microstation, programmeren, tekening lezen, vectorworks en SketchUp aangeboden. Daarbij worden de meeste trainingen op verschillende niveaus aangeboden, zoals basis en gevorderd. Wanneer je nog nooit eerder een CAD training hebt gevolgd of helemaal geen basiskennis hebt is het verstandiger om met een basistraining te beginnen. Naarmate je meer ervaring hebt zijn de gevorderde trainingen meer geschikt voor jou.
Afbeelding11

Wat is het voordeel?

Het is niet zonder reden dat CAD voor veel bouwbedrijven, architectenbureaus en andere vakbekwame bedrijven veelal kiezen voor de software van CAD. Dit komt voornamelijk omdat de meeste professionele bedrijven inzien dat goedkopere software niet de gewenste resultaten opleveren. Eveneens kun je bij CAD rekenen op een goede support. Mochten er zich problemen voordoen dan kun je contact opnemen met de klantenservice voor support. Veel ontwikkelaars beschouwen CAD als een goed programma omdat je geen kennis van 3D hoeft te hebben om een 3D tekening te maken. Tot slot zijn de mogelijkheden oneindig en is het mogelijk om elke technische illustratie in een tekening te krijgen.
Afbeelding12

Investering in de toekomst!

Maak je gebruik van CAD dan kun je dit aangeven bij klanten. Dit geeft jouw bedrijf een professionele uitstraling waar je absoluut van gaat profiteren. De CAD trainingen zijn behoorlijk aan de prijzige kant, maar deze investering ga je dubbel en dwars terug verdienen. In Nederland heb je verschillende aanbieders van CAD opleidingen, waarvan Cadix.nl absoluut een aanrader is. Via deze website kun je het aanbod bekijken en ontdekken welke training het beste bij jou past.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn