Ja, de wereld is flink veranderd! Waar we in de jaren 60 nog gebruikt maakten van analoge portofoons die slechts een bereik hadden van enkele honderden meters maken we nu gebruik van digitale portofoons met een wereldwijde dekking. Steeds meer bedrijven zien de voordelen van digitale portofoons in en stappen over. In dit artikel vertellen we jou meer over de ontwikkeling op het gebied van digitale portofoons en welke functionaliteiten ze tegenwoordig hebben.

Ongekend bereik

De digitale portofoons hebben een wereldwijde dekking. Dit betekent dat je collega’s of klanten aan de andere kant van de wereld zonder problemen kunt bereiken. Hoe geweldig is dat? Hierdoor zijn steeds meer internationale bedrijven de digitale portofoons gaan gebruiken. Het hangt van de aanbieder af hoe groot de dekking is. Hoe groter de dekking, hoe duurder het systeem vaak gaat kosten. Er zijn bepaalde aanbieders die bijvoorbeeld alleen landelijke dekking of alleen dekking in Europa geven. Smartportofoon is een van die aanbieders die wereldwijde dekking portofoons geeft.
Afbeelding9

Nooit geen storingen

Een ander voordeel van smart portofoons is dat je niet hoeft te rekenen op storingen. Doordat de meeste aanbieders gebruik maken van een eigen server zit je eigenlijk altijd goed. Dit betekent dat er maar weinig anderen gebruik maken van de server, waardoor je de server voor jouw bedrijf alleen hebt. Niet iedere aanbieder heeft een eigen server dus doe je er goed aan dit van te voren wel even na te checken, zodat je weet waar je aan toe bent. Eveneens zit er een GPS tracking in de meeste portofoons verwerkt, waardoor je medewerkers kunt volgen in de centrale meldkamer. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer er een pakket op tijd afgeleverd moet worden of je geen contact kan krijgen met je medewerkers. 

Betaal abonnementskosten

De meest aanbieders werken met abonnementen waardoor het makkelijker is om ermee te beginnen. Zo hoef je niet eerst een flinke som met geld neer te leggen, voordat je van de systemen gebruik kunt maken. Bij de meeste aanbieders betaal je een vast bedrag per maand. De hoogte van het bedrag hangt van verschillende factoren af, zoals welke functionaliteiten je wilt hebben. 
Afbeelding10Wanneer je een portofoon oplossing op maat wilt ben je uiteraard wel wat meer geld kwijt. Er zijn gelukkig ontzettend veel functionaliteiten mogelijk. Het is aan te raden om met meerdere bedrijven contact op te nemen om te kijken wat ze voor je kunnen betekenen en bij wie je het beste gevoel hebt.

Leave a Reply