...
gadgets

Besparen op gadgets, hoe doe je dat?

Het woordt zegt het eigenlijk al ‘Gadgets’ Dat zijn nou niet bepaald items die je echt nodig hebt voor het eerste levensonderhoud. Het zijn meer echte hebbedingetjes die het leven een stuk leuker maken. Logisch dat we ze graag willen hebben!

Go go gadget!

De nieuwste QLED televisies, laptops, tablets, camera’s, smartphones zoals de Huawei Mate Pro en ga zo maar door het zijn allemaal gadgets die je in de eerste instantie alleen maar koopt omdat je het graag wilt hebben. Sommige items zijn bedrijfsmatig essentieel, maar desalniettemin horen deze niet bij de eerste levensbehoeftes zoals voeding.

Gadgets zijn vaak duur.

Geen wonder dat deze items vaak een hoge prijs hebben. Het is een markt waarin vraag en aanbod heerst. En wordt er natuurlijk veel research gedaan en hebben bepaalde gadgets vooral in het begin hoge productiekosten. Dit moet natuurlijk worden terug verdiend en daarom zijn vooral bij nieuwe gadgets de prijzen erg hoog.

Naarmate een bepaald item zoals een nieuw TV model wat langer bestaat en de technologie zich daarom heen ontwikkeld. Kan deze goedkoper gemaakt en dus ook verkocht worden. Een goed voorbeeld hiervan zijn de 75’’ televisies die je momenteel veel ziet. Deze waren enkele jaren geleden nog onbetaalbaar. Maar inmiddels kun je al een 75’’ LED 4K TV vanaf € 1500,- aanschaffen. Lees ook ons blog over een TV kopen, waar let je op?

Besparen op gadgets en elektronica.

Deze prijs zal in 2019 nog lager komen te liggen. Omdat gadgets vaak aan de dure kant zijn, maar we ze toch wel graag willen hebben. Is het verstandig om zoveel mogelijk te besparen op gadgets. Maar hoe doe je dat nu precies?

Natuurlijk is het altijd handig om de laatste aanbiedingen van een elektronica winkel of webshop in de gaten te houden. Winkels zoals de Mediamarkt, Coolblue en Bol.com hebben wekelijks nieuwe aanbiedingen waarbij er altijd tal van nieuwe gadgets met flinke korting worden aangeboden.

Actiefolders.

Wekelijks krijgen vele mensen nog steeds de actiefolders in hun brievenbus bezorgd. Je kunt deze folders bekijken voor de laatste aanbiedingen. Het nadeel hiervan is dat er altijd folders bijzitten waar je totaal geen interesse in hebt. Een ander nadeel is dat je misschien juist iets op het oog hebt, en wacht tot een goed aanbieding voorbij komt.

Deze actiefolders zijn nooit compleet. Daarmee bedoel ik, je krijgt alleen de actiefolders van de winkels bij jou in de buurt en van de winkels die adverteren middels deze folders. De kans is dus erg groot dat je een super aanbieding mist.

Kortingscode websites controleren.

Neem daarom het heft in eigen handen en maak het koopjesjagen makkelijker en minder tijdrovend. Het beste wat je kunt doen om de laatste aanbiedingen te vinden is door naar een zogeheten kortingscode website te gaan. Hier vind je korting op elektronica op een populaire kortingswebsite.

Wat doen deze websites, en waarom is dit actueel?

Het verschil met actiefolders en kortingscode websites. Is ten eerste dat actiefolders vanuit de winkel zelf komen. Deze zijn ontworpen en gedrukt door de winkel zelf. Kortingscode websites zijn onafhankelijk en claimen nooit dat een winkel het beste is. De actiefolders zijn beperkt en krijg je ze nooit van alle winkels, laat staan van de winkels waar je graag komt.

Onafhankelijk en opgezet voor jouw voordeel.

De aanbiedingen websites zoals die hierboven vermeld bieden een overzicht van alle mogelijke aanbiedingen die er zijn. Het doel van de mensen achter een dergelijke website is om jouw elke dag de beste aanbiedingen te laten zien zodat je met veel voordeel kunt winkelen.

Een team van kortingswebsite medewerkers speuren elke dag het internet af opzoek naar aanbiedingen. Deze vermelden ze dan in een mooi overzicht en gesorteerd op categorie op hun website. Zo kun je makkelijk alle aanbiedingen van een bepaalde winkel, een specifiek product of categorie vinden.

Geen korting? Dan heeft verder zoeken geen zin.

Grote kans dat wanneer er geen aanbieding is voor hetgeen dat je zoekt. Dat die er momenteel ook echt niet is. Daarom is het erg tijdbesparend wanneer je een van deze websites een keer in de week even checkt voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van korting en aanbiedingen. De meeste bedrijven wisselen tenslotte elke week met hun voordeelacties.

Alles draait om tijdsbesparing, dus ook de manier van hoe we winkelen. We moeten steeds harder werken, we verplichten ons zelf tot een druk en sociaal privéleven, en daarom hebben we allemaal maar weinig tijd. Diensten die juist dit als ‘selling point’ hebben doen goede zaken.

Het belang van efficiëntie is groot. Daarom willen we geen tijd verdoen aan onzinnige zaken zoals het bladeren in losse folders. 😉 Je kunt wat dat betreft beter praktisch te werk gaan en direct op je doel afgaan in plaats van eromheen draaien.

Reviews en ervaringen van anderen.

Aanvullend zou je voor een bepaald product nog reviews van anderen kunnen lezen. Zo kom je er snel achter wat andere van een bepaald product vinden nadat ze deze hebben gekocht en gebruikt. Hierdoor wordt nog inzichtelijker of een bepaald product de moeite waard is. Een veel gebruikte website hiervoor is kieskeurig.nl Deze bied geen kortingen, maar wel veel onafhankelijk reviews van echte gebruikers. Ook kan je dit gebruiken om ervoor te kiezen of het een goed idee is om het als relatiegeschenken te geven.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn